Ελλάδα

Μποτρίνι: Τι απαντά ο σεφ στις καταγγελίες για βασανιστήρια σε εστιατόριό του

Μποτρίνι: Τι απαντά ο σεφ στις καταγγελίες για βασανιστήρια σε εστιατόριό του
Μποτρίνι: «Πρώτη φορά ακούω αυτά τα πράγματα, είναι γελοιότητες» αναφέρει ο βραβευμένος σεφ.

Μποτρίνι: Την δική του απάντηση στις καταγγελίες 19χρονου σπουδαστής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων περί βασανισμού στο εστιατόριό του έδωσε ο βραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι. «Πρώτη φορά ακούω αυτά τα πράγματα, είναι γελοιότητες. Τις επόμενες μέρες φαντάζομαι θα μάθετε την αλήθεια γιατί νομίζω πως γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος» αναφέρει ο διάσημος σεφ.

«Είναι ψέμα, σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται γιατί ένας άνθρωπος αν δεν είναι ευχαριστημένος σε μια επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει. Δεν είναι κανείς δεμένος με σκοινί ή με αλυσίδα στο πόδι. Αυτά είναι μεγάλες ηλιθιότητες γιατί ακούω πολύ χοντρά πράγματα. Προσεχώς θα φανεί η αλήθεια, είμαι πολύ σίγουρος για αυτό», τόνισε ο σεφ στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Είμαι εδώ, μιλάω με τα παιδιά της κουζίνας μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Από τα 14 άτομα στην κουζίνα αυτή τη στιγμή όλοι γελάνε με αυτά τα πράγμα που ακούνε. Είμαστε στο 2019, είμαστε η καλύτερη επιχείρηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουμε την καλύτερη κουζίνα και ομάδα και λειτουργούμε σαν οικογένεια. Το ότι δύο μάγειρες ήρθαν στα χέρια, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού, ακόμα και στο δρόμο. Και οι δύο απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο, από κει και πέρα θα δούμε προσεχώς τι θα γίνει» κατέληξε.

Επίσης, αρνείται τους ισχυρισμούς περί βασανισμού του 19χρονου απαντώντας: «Εμείς έχουμε 10 επαγγελματίες και 5 μαθητές. Οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει άμεσα».

Σπουδαστής μαγειρικής κατήγγειλε βασανιστήρια από σεφ

Ένας 19χρονος εκπαιδευόμενος μάγειρας στην Κέρκυρα κατήγγειλε ότι δέχτηκε βασανιστήρια από τον σεφ του μαγαζιού. Ο νεαρός μάγειρας έκανε την πρακτική του στο εστιατόριο, αλλά εκτός από τις μεγάλες απαιτήσεις έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον υπεύθυνο της κουζίνας.

Ο 19χρονος κατήγγειλε ότι δεχόταν λεκτική και σωματική βία. Συγκεκριμένα ο σεφ του εστιατορίου φέρεται να του πετούσε καυτό λάδι και τον χτυπούσε μα πυρωμένη σπάτουλα. Παράλληλα, τον έλουζε με κοσμητικά επίθετα, ενώ δεν δίστασε να τον κλωτσήσει στο χτυπημένο του πόδι. Ο νεαρός σεφ έκανε υπομονή για μέγαλο διάστημα, αλλά κάποια στιγμή λύγισε και προχώρησε σε επίσημη καταγγελία για το περιστατικό.

Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό

Κάτι που κάνει ακόμα πιο τραγική την ιστορία είναι το γεγονός ότι ο 19χρονος δεν ήταν το μοναδικό θύμα του συγκεκριμένου σεφ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάη που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ωστόσο, ο 19χρονος που φοιτεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας (κάτοικος Βόρειας Ελλάδας αλλά με καταγωγή από την Κέρκυρα) δεν άντεξε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά και προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αφού προηγουμένως πήγε στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την οποία δημοσιοποίησε ο Σταμάτης Πελάης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments