Πολιτική

Νίκος Βούτσης: «Στο βάθος του προγράμματος της ΝΔ υπάρχει η λήψη μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους»

Νίκος Βούτσης: «Στο βάθος του προγράμματος της ΝΔ υπάρχει η λήψη μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους»
Νίκος Βούτσης: Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στο βάθος του προγράμματος της για το εργασιακό υπάρχει λήψη μέτρων ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Νίκος Βούτσης: «Στο βάθος της σκέψης, των δράσεων, της παρέμβασης και του προγράμματος της ΝΔ υπάρχει πάντοτε η λήψη μέτρων με ταξικό πρόσημο ενάντια στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αυτό αφορά σε όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης: τα εργασιακά, το άσυλο και τα δημόσια πανεπιστήμια, τους ΟΤΑ, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και πως έχουν κοινό παρανομαστή. «Αυτός ο κοινός παρονομαστής λέγεται άνοιγμα και παρακαταθήκη και υποχρέωση προς τα ιδιωτικά συμφέροντα, προς τον ΣΕΒ για τα εργασιακά, προς τις αγοραίες ρυθμίσεις και τους αγοραίους κανόνες. Δηλαδή η κεντρική στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού», τόνισε.

«Πρέπει να αναλογιστούν και οι πολίτες και οι κοινωνικές δυνάμεις που τις αφορούν αυτά τα νομοσχέδια»

«Είναι προφανές», είπε ο κ. Βούτσης, «ότι η ΝΔ ερμηνεύει ως πράσινο φως για ακραίες παρεμβάσεις σε όλους αυτούς τους τομείς την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία στις εθνικές εκλογές». Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, «είναι να αποκαλύπτουμε, να αποδομούμε αυτές τις μεθοδεύσεις και ει δυνατόν να τις εμποδίζουμε». «Πρέπει να αναλογιστούν και οι πολίτες και οι κοινωνικές δυνάμεις που τις αφορούν αυτά τα νομοσχέδια, το πού κατατείνουν, στο συμφέρον ποιου είναι» είπε.

Μίλησε για «άκρως επιθετική απολογία» του κ. Βρούτση χτες στη Βουλή, όταν είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση, «ένα μνημείο κυνισμού και προπαγάνδας που ήθελε κυριολεκτικά το άσπρο να γίνει μαύρο, δηλαδή να πείσει ότι αυτές οι ακραίες και προσυμφωνημένες, σας το τονίζω αυτό, με τους κύκλους του ΣΕΒ και όχι μόνο, αποστερήσεις των εγγυήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι προς το καλό των εργαζομένων και της εργασίας».

Τέλος, ο τέως πρόεδρος της Βουλής λόγο για «fake πολιτική», αναφέροντας ότι «έχουμε πάει σε μία φάση που ως κυβέρνηση η ΝΔ και η ηγεσία της διαμορφώνει μια ακραία συντηρητική και αντεργατική πολιτική, την οποία όμως βοηθούντων όσων Μέσων έχουν χάσει πλήρως τη δημοσιογραφική δεοντολογία ως αξία, την εξωραΐζουν και την παρουσιάζουν ότι είναι υπέρ των πολλών, υπέρ των Ελλήνων, υπέρ των φοιτητών, υπέρ των εργαζομένων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας