Ελλάδα

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για τον Ιό του Δυτικού Νείλου
Υπουργείο Υγείας: Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια. Εν αναμονή ανακοινώσεων.

Υπουργείο Υγείας: Με σύσκεψη άρχισε η ημέρα στο υπουργείο, με τον Βασίλη Κικίλια να ενημερώνει μέσω social media το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης, όσον αφορά τον Ιό του Δυτικού Νείλου. Ο Ιός του Δυτικού Νείλου έχει αφήσει το “αποτύπωμά” του και στη χώρα μας, με 15 θανατηφόρα κρούσματα να έχουν επιβεβαιωθεί. Η ηγεσία του υπουργείο Υγείας, σε συνδυασμό με επιστήμονες, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου, καταστρώνουν ειδικό σχέδιο για τη θωράκιση της χώρας έναντι στον ιό και όλα τα λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών και έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 158 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 97 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και τα 61 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

“Καλημέρα! Τώρα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, για να εκτιμηθεί η κατάσταση σχετικά με τον Ιό του Δυτικού Νείλου. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο τιτίβισμά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments