Αθλητισμός

Πόποβιτς σε Έλληνα δημοσιογράφο: “Αυτό είναι ασέβεια”

Πόποβιτς σε Έλληνα δημοσιογράφο: “Αυτό είναι ασέβεια”
Γκρεγκ Πόποβιτς: Ο προπονητής της Team USA απάντησε με "σκληρό" τρόπο σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου, μετά την ήττα των ΗΠΑ από τη Γαλλία.

Γκρεγκ Πόποβιτς: Βαρύ το κλίμα στις ΗΠΑ μετά την ήττα από τη σαφώς ανώτερη Γαλλία. Ήττα η οποία σήμανε το τέλος της πορείας των ΗΠΑ στο φετινό Μουντομπάσκετ της Κίνας. Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο κόουτς Πόποβιτς ανέφερε τα εξής: “Χάσαμε, όμως η ζωή συνεχίζεται, έχουμε οικογένειες και θα προχωρήσουμε τις ζωές μας” είπε αρχικά για να προσθέσει: “Θα υπάρξει μια άλλη ομάδα του χρόνου, σίγουρα. Προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θα φτιάξουμε μια ομάδα. Το ματς με τη Σερβία θα είναι ακόμη ένα παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν.

Ο κόουτς Κολέ και η ομάδα του έκαναν εξαιρετικό ματς, είναι η καλύτερη γαλλική ομάδα που έχω δει, με τρομερή εκτέλεση και παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η άμυνά τους, ατομικά και ομαδικά, ταιριάζουν μεταξύ τους, έχουν βάθος και έκαναν καταπληκτική δουλειά, ήταν υπέροχοι σήμερα. Κάθε ήττα πονάει, αυτή πονάει περισσότερο, όμως η ζωή συνεχίζεται. Θα θέλαμε να κερδίσουμε, όπως κάθε ομάδα, όμως είμαστε ώριμοι, έχουμε οικογένειες και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας”.

Στη συνέχεια, ο Γκρεγκ Πόποβιτς θέλησε να παρέμβει, μετά από ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου της ΕΡΤ στον Ντόνοβαν Μίτσελ, σχετικά με τις απουσίες και το εάν επηρέασαν την προσπάθεια της Team USA. Ο κόουτς “Ποπ” είπε τα εξής: «Δεν ήθελαν να έρθουν, αυτή ήταν η απόφασή τους. Είχαμε 12 πάικτες που ήθελαν να είναι ανταγωνιστικοί εδώ. Μένω σε αυτούς. Ξέρω πώς σκέφτονται. Πολλοί θα πουν ποιοι δεν ήρθαν. Εγώ θα μείνω σε όσους ήρθαν. Ήρθαμε να δουλέψουμε για τον κόουτς “Ποπ” και το επιτελείο του. Καταλαβαίνετε τι λέω. Δεν μας νοιάζει ποιοι δεν είναι εδώ. Είχαμε 12 παίκτες που ήθελαν να είναι ανταγωνιστικοί για τις ΗΠΑ. Δεν μας νοιάζει λένε οι άλλοι.

Αν μπορώ να προσθέσω κάτι, θέλω να πω πως είναι ασέβεια να μιλούν για τις απουσίες μας, είναι ασέβεια και για τους αντιπάλους, για παράδειγμα στη Γαλλία. Η Γαλλία μας κέρδισε. Δεν με νοιάζει ποιοι ήταν στην ομάδα. Αυτοί οι 12 παίκτες που είχα θυσιάστηκαν, δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί και μπήκαν στο παρκέ. Αξίζουν τα εύσημα. Τώρα πρέπει να δώσουμε στη Γαλλία συγχαρητήρια για ό,τι κατάφερε. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι “άλλοι” παίκτες των ΗΠΑ. Με ενδιαφέρουν όσοι είναι εδώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments