Αθλητισμός

Φάουστο Τιένθα: Αυτό είναι το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό

Φάουστο Τιένθα: Αυτό είναι το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό
Φάουστο Τιένθα: Το συμβόλαιο του 29χρονου Ισπανού αμυντικού μέσου στο τριφύλλι.

Φαούστο Τιένθα: Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τις μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών, ο Νίκος Νταμπίζας βρήκε τον… εκλεκτό για την ενίσχυση στα χαφ. Συγκεκριμένα, οι πράσινοι ήρθαν σε συμφωνία και ανακοίνωσαν τον 29χρονο Ισπανό αμυντικό χαφ, Φάουστο Τιένζα, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Εξτρεμαδούρα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Νταμπίζας προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή ήταν το κασέ του εν λόγω ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τη Sportday, ο Φάουστο δεν θα λαμβάνει πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, έχοντας ένα από τα μικρότερα συμβόλαια, ανάμεσα στους εννέα ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο τριφύλλι το καλοκαίρι.

“Ασφάλεια ζωής ο Φάουστο”

Ο πρώην προπονητής του στην Εξτρεμαδούρα, Ροντρίγκεθ Σαράμπια, μίλησε στη “LiveSport” για τον νέο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, χαρακτήριζοντάς τον ως μία περίπτωση που αποτελεί… ασφάλεια ζωής για κάθε κόουτς.

«Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Προσαρμόζεται απόλυτα σε ό,τι του ζήτησε ο προπονητής. Διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι και ξέρει ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνει ώστε να δώσει την απαραίτητη αμυντική ισορροπία στην ομάδα». ανέφερε ο προπονητής της Εξτρεμαδούρα, συμπληρώνοντας τα εξής:

“Είναι πολύ δυναμικός και δεν φοβάται τίποτα. Αποτελεί ασφάλεια ζωής για ένα προπονητή, αγωνιζόμενος μπροστά από την άμυνα. Ξέρει να συνεργάζεται με την άμυνα, να είναι αυτός που θα δώσει την πρώτη πάσα για την επίθεση, διαβάζοντας άψογα και πως θα εξελιχθεί η συνέχεια του παιχνιδιού, ώστε να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις. Του αρέσει να αναλαμβάνει ευθύνες μέσα στο παιχνίδι, ώστε να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στο στόχο της. Είναι ένας πολύτιμος ισορροπιστής”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments