Ελλάδα

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν θα αυξηθεί η Στρατιωτική θητεία

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν θα αυξηθεί η Στρατιωτική θητεία
Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο υπουργός επικρατείας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η Στρατιωτική θητεία.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Τον τελευταίο καιρό υπήρχε έντονη φημολογία που ήθελε την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την Στρατιωτική θητεία. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες υπήρχε δημοσίευμα που παρουσίαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος προκειμένου να δώσει ένα οριστικό τέλος στην λειψανδρία που υπάρχει στις ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πλάνο για αύξηση της Στρατιωτικής θητείας.  «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον «Alpha 989» και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας».

Τι είχε δηλώσει ο ΥΕΘΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη Ιουλίου, ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις για την στρατιωτική θητεία, όταν και είχε δηλώσει πως «αυτή την ώρα δεν τίθεται θέμα αύξησης στρατιωτικής θητείας»

Ωστόσο, είχε τονίσει ότι υπάρχει μια εσωτερική συζήτηση στο ΥΠΕΘΑ, που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως όσο ο ίδιος, ως πολιτική ηγεσία δεν έχει μια πρόταση, δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εξαγγελία πολιτικής, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο εξαρτάται από τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσωπικό.

Για να μην αφήσει περιθώρια παρανόησης, ο ΥΕΘΑ είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν έχει από την στρατιωτική ηγεσία τις ανάλογες προτάσεις, τότε δεν ανοίγεται θέμα για το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, ενώ είχε προσθέσει πως περιμένει τις εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και στη συνέχεια θα τις εξετάσει μαζί με τον ΥΦΕΘΑ Στεφανή και τον Γενικό Γραμματέα, για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments