Video

Αυτός είναι ο λόγος που τα περισσότερα αεροπλάνα έχουν άσπρο χρώμα [vid]

Αυτός είναι ο λόγος που τα περισσότερα αεροπλάνα έχουν άσπρο χρώμα [vid]
Ποιος είναι ο λόγος που οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες επιλέγουν το άσπρο χρώμα για τα αεροσκάφη τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν σκέφτονται ένα αεροπλάνο το φαντάζονται με λευκό χρώμα. Πολύ δύσκολα κάποιος θα σκεφτεί ένα αεροσκάφος το οποίο έχει χρώμα μπλε ή κόκκινο ή πράσινο. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν λευκά αεροπλάνα με το λογότυπο βαμμένο στην ουρά του αεροσκάφους.

Ποιος είναι ο λόγος όμως που επιλέγεται το άσπρο χρώμα;

Τα αεροπλάνα βάφονται λευκά ή σε ανοιχτά χρώματα για να μην απορροφούν τον ήλιο. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες αύξησης της θερμοκρασίας του και παράλληλα των υλικών ζημιών από τον ήλιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αν ένα αεροσκάφος είναι βαμμένο με άλλο χρώμα δεν είναι ασφαλές.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οι αεροπορικές εταιρίες επιλέγουν το λευκό χρώμα.

  • Είναι φθηνότερο

Η βαφή άλλου χρώματος προσθέτει από 273 έως 544 κιλά σε ένα αεροσκάφος. Αυτό το επιπλέον βάρος έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται περισσότερο καύσιμο για κάθε ταξίδι. Επίσης η έξτρα βαφή κοστίζει παραπάνω από το απλό λευκό χρώμα, ενώ κάθε φορά που το αεροπλάνο επισκευάζεται προστίθεται νέο κόστος στις αεροπορικές εταιρίες για το νέο βάψιμο.

  • Βοηθάει στον έλεγχο του αεροσκάφους

Το άσπρο χρώμα των περισσότερων αεροσκαφών διευκολύνει την ταυτοποίηση και επισκευή οποιωνδήποτε ρωγμών, χτυπήματος, πετρελαιοκηλίδων και άλλων ελαττωμάτων, που μπορεί να εμφανιστούν κατά καιρούς.

  • Είναι πιο εύκολο στον εντοπισμό

Εάν ένα αεροπλάνο συντριβή, τα άσπρα συντρίμμια της ατράκτου είναι ευκολότερο να εντοπιστούν από τον αέρα, εκτός εάν το αεροσκάφος έχει πέσει σε κάποιο μέρος με χιόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments