Πολιτική

Έκπληξη: Αυτό είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληξη: Αυτό είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ήττα στις Εθνικές εκλογές κυκλοφόρησαν πολλές φήμες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες μιλούσαν για μια πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει άνοιγμα προς την κεντροαριστερά. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αλλάξει το όνομα του κόμματος. Το νέο όνομα θα δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει προτεραιότητά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το news247 και τις πάντα έγκυρες πηγές του Βασίλη Σκουρή, πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι της Κουμουνδούρου και που συζητείται και με τους συμμάχους της Προοδευτικής Συμμαχίας, είναι το κόμμα να μετονομαστεί σε “ΣΥΡΙΖΑ– Πράσινη Αριστερά”. Για την ώρα δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για τη λέξη “Πράσινη” καθώς η Προοδευτική Συμμαχία θα ενοποιηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει και στο όνομα του κόμματος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα πρέπει να μετονομαστεί σε “ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη συμμαχία” καθώς ο όρος αριστερά υπάρχει ήδη στο όνομα (ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς). Οι τελικές αποφάσεις για το όνομα θα ληφθούν στο Συνέδριο, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος και με τον τρόπο αυτό να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλη ανάγκη της εποχής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το κίνημα αυτό, άλλωστε, στην Ευρώπη λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments