Πολιτική

Πέτρος Τατσόπουλος: Βγήκε από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης

Πέτρος Τατσόπουλος: Βγήκε από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης
Πέτρος Τατσόπουλος: Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, εκτός μηχανικής υποστήριξης αλλά και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού

Πέτρος Τατσόπουλος: Εκτός Μονάδας Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης θα συνεχιστεί η θεραπεία του γνωστού συγγραφέα και πρώην βουλευτή. Οι θεράποντες ιατροί πήραν την απόφαση να του δώσουν εξιτήριο από τη Μονάδα, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και την κατάσταση της υγείας του 59χρονου ασθενή. Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλευόταν εκεί από το απόγευμα της Τρίτης (2/10) μετά την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση οξέος διαχωρισμού ανιούσης αορτής. H νοσηλεία του θα συνεχιστεί σε τρίκλινο θάλαμο, στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική κλινική.

Ο 59χρονος πρώην βουλευτής βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, εκτός μηχανικής υποστήριξης αλλά και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού, όπως ανέφερε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθεί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Η εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε, μετά την αποσωλήνωσή του, θεωρείται συνήθης «παρενέργεια» της νοσηλείας σε Μονάδα, ιδίως έπειτα από σοβαρές επεμβάσεις και μηχανική υποστήριξη. Το ενδεχόμενο της αιμορραγίας, όπως και εκείνο της ανακοπής, αμφότερα απειλητικά για την πορεία της υγείας του, απομακρύνονται όσο περνούν οι ημέρες από την κρίσιμη επέμβαση και όσο σταθεροποιείται ο οργανισμός του ασθενή.

Πέτρος Τατσόπουλος: Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον έσωσε

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής. «Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης. Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, είπε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά». Όπως ανέφερε, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε στο νοσοκομείο «σχεδόν μηδέν πίεση».

Ωστόσο, ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η περιγραφή των συνθηκών, υπό τις οποίες έγινε το χειρουργείο. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε. Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε», σημείωσε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Πέτρος Τατσόπουλος: Το μήνυμα του Δημήτρη Βίτσα

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν από πρώτο χέρι τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, ήταν ο Δημήτρης Βίτσας. Το πρωί της περασμένης Τρίτης ήταν μαζί καλεσμένοι στην εκπομπή του Alpha.

«Το βασικό ζήτημα είναι να πάει καλά ο Πέτρος», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στο περιστατικό, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Ήταν η βοήθεια του κ. Λύρα, όπως και το κουράγιο του Πέτρου να πει ότι «θέλω να αποχωρήσω γιατί ένιωσα έναν οξύ πόνο». Σημασία έχει να γίνει καλά. Ήταν εξαιρετικά τυχερός, το γεγονός πως υπήρχε γιατρός και η ταχύτητα που ήρθε το ΕΚΑΒ έπαιξαν ρόλο να φτάσει γρήγορα στο χειρουργείο», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments