Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: “Τελεσίγραφο” προς την Τουρκία με αφορμή την εισβολή στη Συρία

Ευρωπαϊκή Ένωση: “Τελεσίγραφο” προς την Τουρκία με αφορμή την εισβολή στη Συρία
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε την Τουρκία, ζητώντας να τερματιστούν οι επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, ειδάλλως δεν θα υπάρξει ούτε κουβέντα για χρηματοδότηση.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τον τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεω που ξεκίνησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλονκαι προειδοποίησε ότι καμία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν πρόκειται να δοθεί «για μια ζώνη ασφαλείας». «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν

Η τουρκική προεδρία αποκάλυψε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημερώνοντάς τον για την σχεδιαζόμενη επίθεση στη βορειοανατολική Συρία. Όπως αναφέρουν οι πηγές της τουρκικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του, ότι η τουρκική επιχείρηση θα συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική διαδικασία προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η προεδρία.

Άρχισε η “Πηγή της Ειρήνης”

Ο στρατός της χώρας έχει ήδη περάσει τα σύνορα, υπό τη συνοδεία F-16, τα οποία βομβαρδίζουν την περιοχή, εκτελώντας την επιχείρηση: «Πηγή της Ειρήνης». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την εισβολή μέσω Twitter. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του προέδρου αναφέρονται τα εξής:»Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Εθνικό Στρατό της Συρίας, έθεσαν σε εφαρμογή την επιχείρησης «Πηγή τη Ειρήνης», εναντίον του PKK και των τρομοκρατών της βόρειας Συρίας. Η αποστολή μας είναι να αποτραπεί η δημιουργία ενός πεδίου τρόμου δίπλα στα νότια σύνορά μας και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments