Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Η εμπλοκή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση στην ιστορία των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Η εμπλοκή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση στην ιστορία των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ: Μετά την ανακοίνωση του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δόθηκε το πράσινο φως στους Τούρκους για μια στρατιωτική επιχείρηση.

Ως την «χειρότερη απόφαση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την «εμπλοκή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή», τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Με την αιφνιδιαστική απόφαση που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή, φάνηκε ότι δόθηκε το πράσινο φως στους Τούρκους για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Έχοντας να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές επικρίσεις από το ίδιο του το στρατόπεδο, ο Αμερικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε έκτοτε τις δηλώσεις, αντιφατικές μερικές φορές, για το θέμα αυτό, απειλώντας κυρίως την Τουρκία με βαριές οικονομικές κυρώσεις αν «υπερβεί τα όρια».

Όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να «θέσει τέλος στους ατελείωτους πολέμους», όπως ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπρεπε ποτέ να έχουν πάει στη Μέση Ανατολή», εκτίμησε σήμερα. «Οι ηλίθιοι ατελείωτοι πόλεμοι τελειώνουν για εμάς!».

«Θα φέρουμε σιγά – σιγά και προσεκτικά τους σπουδαίους στρατιώτες και τον στρατό μας στο σπίτι», προσέθεσε σε ένα άλλο πρωινό tweet ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τον οποίο οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή κόστισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάπου «8.000 τρισεκατομμύρια δολάρια» και χιλιάδες ζωές.

«Πήγαμε σε πόλεμο βασισμένοι σε μια λάθος υπόθεση όπως έχει αποδειχθεί τώρα: (ότι υπήρχαν) όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρχε κανένα», έγραψε αναφερόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Πελόζι: Απόπειρα «απόκρυψης της αλήθειας» η άρνηση του Λευκού Οίκου να συνεργαστεί στην έρευνα για την Ουκρανία

Η άρνηση της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστεί με το αμερικανικό Κογκρέσο στην έρευνα που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του αποτελεί «παράνομη προσπάθεια συγκάλυψης» των «γεγονότων» και της «αλήθειας», έκρινε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι «απλά μια ακόμη προσπάθεια απόκρυψης των γεγονότων για τις επονείδιστες προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να ασκήσει πιέσεις σε ξένες κυβερνήσεις προκειμένου να παρέμβουν στις εκλογές του 2020», κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Κύριε Πρόεδρε, δεν είστε υπεράνω του νόμου. Θα λογοδοτήσετε», διεμήνυσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς η πολιτική σύγκρουση κορυφώνεται.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αρνείται να συνεργαστεί στην έρευνα που διενεργούν οι Δημοκρατικοί όσον αφορά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Τραμπ στον ομόλογό του της Ουκρανίας, τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι, κρίνοντας ότι δεν είναι ούτε αμερόληπτη, ούτε νόμιμη και χαρακτηρίζοντάς τη «αντισυνταγματική».

Η Πελόζι είπε πως ο Τραμπ θα «λογοδοτήσει» για την άρνησή του, που χαρακτήρισε «περαιτέρω απόδειξη της παρακώλυσης» της έρευνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments