Ελλάδα

Εισβολή Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης: Τι απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ

Εισβολή Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης: Τι απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Εισβολή Ρουβίκωνα στο προξενείο: Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι εξέφρασε την ανησυχία της Άγκυρας για την εισβολή στο τουρκικό προξενείο.

Εισβολή στο τουρκικό προξενείο: Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η  εισβολή που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι εξέφρασε την ανησυχία της Άγκυρας για την εισβολή στο τουρκικό προξενείο και ζήτησε να «λάβουν οι δράστες την τιμωρία που τους αξίζει», χαρακτηρίζοντάς τους συνεργάτες του ΡΚΚ

Αναλυτικά,  η ανακοίνωση:

«Σήμερα στις 11 το πρωί αναρχικές ομάδες που πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες εντός της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG [κουρδικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και τη Συρία], επιχείρησαν μια πράξη εναντίον της οικίας Ατατούρκ, στο συγκρότημα που στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι εισβολείς τέθηκαν υπό κράτηση από τους αξιωματικούς του Προξενείου (…) και παραδόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, πριν προλάβουν να βλάψουν τα μέλη του προξενείου ή τους εργαζόμενους στην Οικεία Ατατούρκ που έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για το Τουρκικό Έθνος.

Οι προσδοκίες μας από τις ελληνικές αρχές είναι να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες στη ρίζα τους, να ληφθούν σχολιαστικά μέτρα για την προφύλαξη των διπλωματικών μας αποστολών και σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί πως οι εισβολείς θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο Τούρκικο προξενείο και διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια ωστόσο άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρων των Κούρδων και κατά της Τουρκίας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις αρχές.

«Παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο εσωτερικό του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη» έγραψαν μέλη του Ρουβίκωνα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 12 ατόμων για την εισβολή στον αύλειο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments