Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στηρίξτε μας αλλιώς θα ανοίξουμε τις πόρτες στους πρόσφυγες

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στηρίξτε μας αλλιώς θα ανοίξουμε τις πόρτες στους πρόσφυγες
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου την Ευρωπαϊκή Ένωση και απείλησε πως εφόσον δεν δεχτεί περισσότερη στήριξη θα ανοίξει τις πόρτες στους πρόσφυγες.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε και πάλι σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. ότι «θα ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η πρόσφατη στάση της επί του θέματος των προσφύγων δεν είναι καθόλου εποικοδομητική, σε αντίθεση με την υποστήριξη της Ουγγαρίας που είναι πολύτιμη.

«Η υποστήριξη της Ουγγαρίας στη διαδικασία ένταξης της χώρας μας στην Ε.Ε. είναι πολύτιμη για εμάς. Είμαι ευγνώμων στον κ. πρωθυπουργό για την υποστήριξή του», δήλωσε. Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία όπου λέει ότι μπορούν να εγκατασταθούν έως και 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες αφού εκκαθαριστεί η περιοχή από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ότι εκτός από τα διμερή θέματα θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ το θέμα των αντι-πυραυλικών συστημάτων S-400, Patriot, καθώς και για την παράδοση των μαχητικών F-35. Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία έχει στα χέρια της 13 άτομα του στενού περιβάλλοντος του Μπαγκντάντι, ανάμεσα στους οποίους τη σύζυγό του και την αδελφή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments