Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται έντονη κακοκαιρία – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται έντονη κακοκαιρία – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» αύριο αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Δείτε τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πρόγνωση καιρού: Μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, από τα βορειοδυτικά της χώρας θα αρχίσουν βροχές και καταιγίδες. Κυρίως στο κεντροβόρειο αρχικά Ιόνιο, στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής, βορειοδυτικής Θεσσαλίας και στην δυτική, βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα, μέχρι και τα πολύ βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα βόρεια.

Γρήγορα μάλιστα ο καιρός θα γίνει άστατος και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην υπόλοιπη δυτική και ορεινή Πελοπόννησο, ενώ δεν αποκλείεται το πρωί κάποιες μπόρες να φτάσουν μέχρι και την Αττική και τη νοτιοανατολική Στερεά Ελλάδα. Και στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος από το πρωί, με αρκετές μπόρες και καταιγίδες. Στα πιο ανατολικά της Μακεδονίας θα υπάρχει συννεφιά, αλλά τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και ασθενή. Στη Θράκη και στην υπόλοιπη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι πιο αίθριος, με κάποιες συννεφιές τοπικά αυξημένες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, ο καιρός θα βελτιωθεί στο βόρειο Ιόνιο και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία μέχρι και το απόγευμα, ενώ μια ζώνη με έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσει να υπάρχει από το κεντρικό και το νότιο Ιόνιο και τη δυτική, κεντρική και βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία, όπου θα υπάρχουν μπόρες βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.  Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα η ημέρα θα συνεχίσει να κυλάει πολύ ομαλά με ηλιοφάνεια και λιγότερα σύννεφα.

Το βράδυ, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία αναμένεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τμήματα του Ιονίου, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, στην κεντρική Μακεδονία, μέχρι και τη δυτική Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τόπους. Στη Θεσσαλία θα «ανοίξει» ο καιρός και κατά τόπους τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τόπους και κατά διαστήματα. Στα ανατολικά και τα νότια νησιωτικά τμήματα θα υπάρχει μόνο ξαστεριά, όπως και σε περιοχές του Έβρου.

Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες θα πνέουν στο Ιόνιο προς νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι νοτιάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ.  Προς το μεσημέρι και μετέπειτα, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν οι άνεμοι στην υπόλοιπη ανατολική Ελλάδα, φτάνοντας στα 5-6 και τοπικά μέχρι και τα 7 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αυτή θα κυμαίνεται από 5 βαθμούς στα ορεινά μέχρι και τους 17 στην υπόλοιπη χώρα μέχρι και το μεσημέρι, ενώ θα φτάσει από 14 μέχρι και 24 στην υψηλότερη τιμή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments