Κόσμος

Εξωπραγματικό deal: Πωλήθηκε στον Μπερνάρ Αρνό η Tiffany αντί του ποσού των 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Εξωπραγματικό deal: Πωλήθηκε στον Μπερνάρ Αρνό η Tiffany αντί του ποσού των 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν οι όμιλοι LVMH και Tiffany για την απόκτηση της Tiffany από τον Louis Vuitton Moët Hennessy στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο όμιλος LVMH είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στα είδη πολυτελείας. Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany για 16.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του ομίλου του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια».

Ήδη από χθες το βράδυ, πηγές που γνώριζαν το θέμα είχαν δηλώσει πως η Tiffany και ο LVMH πλησίαζαν σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν από τα μέσα Οκτωβρίου.

«Έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε να λάμψει αυτή η εμβληματική μάρκα χρησιμοποιώντας όλη τη φροντίδα και όλη την αποφασιστικότητα που αναπτύξαμε για όλους τους οίκους που ενώθηκαν μαζί μας στη διάρκεια της ιστορίας μας», σχολίασε ο Μπερνάρ Αρνό.

Η Tiffany είναι «μια επιχείρηση που έχει μοναδική στον κόσμο κληρονομιά και θέση στην αγορά της υψηλής κοσμηματοποιίας» και η οποία «μας εμπνέει τεράστιο σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό». «Χαιρόμαστε που θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να ακτινοβολεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αρνό.

Η Tiffany η οποία είναι γνωστή για τις βέρες και τα διαμάντια της είχε δεχθεί πρόταση στις 15 Οκτωβρίου από το γαλλικό όμιλο για 120 δολάρια ανά μετοχή. Την περασμένη βδομάδα η πρόταση ανέβηκε στα 130 δολάρια ανά μετοχή, κάτι που έκανε την Tiffany να αποκαλύψει τους λογαριασμούς της στον LVMH, ο οποίος τελικά αποφάσισε να προτείνει 135 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany.

Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments