Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ανθρώπους με πλαστά πτυχία δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ανθρώπους με πλαστά πτυχία δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις επιλογές της Κυβέρνησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Νέα Δημοκρατία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση», τονίζει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση», συνεχίζει η Πειραιώς και σημειώνει: «Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

Οι ανακοινώσεις μεταξύ των κομμάτων δημιουργήθηκαν μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή του Υπουργείου Υγείας να τοποθετήσει διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας τον 80χρονο Κωνσαντίνο Πατέρα, ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Η παραίτηση του Κωνσταντίνου Πατέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και κατόπιν παρέμβασης του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του 80χρονου πρώην γυμνασιάρχη από το πόστο του διοικητή στο του νοσοκομείου. Ο ίδιος, μάλιστα, σε μια προσπάθειά του να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης που ξέσπασε στο άκουσμα της είδησης του διορισμού του, είχε ξεκαθαρίσει πως θα κρατήσει το μισθό του διοικητή κι όχι την σύνταξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments