Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το λάβουν – Πότε θα δοθεί

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το λάβουν – Πότε θα δοθεί
Κοινωνικό μέρισμα: Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα είναι μεταξύ 500 έως 1.000 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα: Περίπου 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα του 2019 πριν τα Χριστούγεννα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι μεταξύ 500 έως 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, θα είναι τρεις:

  • Μακροχρόνια άνεργοι
  • Πολύτεκνες οικογένειες
  • Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το επίδομα γέννησης του υπουργείου Εργασίας

Αναφορικά με το επίδομα γέννησης, που θεσπίζει το υπουργείο Εργασίας από 1-01-2020, η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα έχει ύψος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Εξήγησε πως τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι οριζόντια, 40.000 ευρώ εισόδημα για ένα άτομο και για ζευγάρι που δεν έχει ακόμη παιδί 60.000 ευρώ, καθώς το εν λόγω επίδομα θα έχει δημογραφικό και όχι προνοιακό χαρακτήρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments