Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί παίρνουν 700 ευρώ – Δικαιούχοι και κριτήρια

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί παίρνουν 700 ευρώ – Δικαιούχοι και κριτήρια
Κοινωνικό μέρισμα: Δείτε όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή. Οι τέσσερις κατηγορίες των δικαιούχων. Ποιοι παίρνουν χρήματα φέτος και πόσα.

Κοινωνικό μέρισμα: Μετά από μεγάλη αναμονή και πολλά σενάρια πλέον γνωρίζουμε με σιγουριά πότε και ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα. Ο υπουργός Οικονομικών ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες. Στην ομιλία του, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τους δέκα βασικούς άξονές του.

Ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως 250.000 νοικοκυριά θα πάρουν το βοήθημα φέτος. Νοικοκυριά που αριθμούν συνολικά 950.000 μέλη.

  • οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, με εισόδημα έτους 2019 έως 20.000
  • οικογένειες που ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειές με εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • οικογένειες και οι δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών) με εισόδημα έως και 15.000 ευρώ
  • οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ έως 24 ετών
  • και νοικοκυριά που τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς να διαμένει μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία δέκα έτη στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση και οι δυο γονείς πρέπει να είναι κάτοικοι της Ελλάδας. Το εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Στο Eurogroup που έγινε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, των γνωστών ANFAs και SMPs. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του -στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας- ότι 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν το έκτακτο επίδομα πριν από τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει και τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων:

  • τους μακροχρόνια άνεργους,
  • τις πολύτεκνες οικογένειες
  • και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments