Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, κανείς δεν θα θυσιαστεί για εμάς

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, κανείς δεν θα θυσιαστεί για εμάς
Ντόρα Μπακογιάννη: Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων και απάντησε στις ακραίες φωνές που ζητούν ακόμα και πόλεμο με τη γειτονική χώρα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Στις τελευταίες εξελίξεις μετά την υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, αλλά και το ολοένα και πιο τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε πως «αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Action 24, τόνισε πως: «Βλέπουμε μια Τουρκία που ξεδιπλώνει όλη της την στρατηγική, μια Τουρκία διαφορετική από αυτή που ξέραμε και ιδιαίτερα ως προς την σχέσης της με τις άλλες χώρες». Παράλληλα, ανέφερε ότι: «Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε (στη Χάγη), γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο».

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη, απάντησε στις ακραίες φωνές που επιζητούν ακόμη και πόλεμο με τη γείτονα χώρα, λέγοντας: «Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments