Οικονομία

AMMOUSA: Αυτή είναι η καλύτερη μπίρα στον κόσμο και είναι ελληνική

AMMOUSA: Αυτή είναι η καλύτερη μπίρα στον κόσμο και είναι ελληνική
Ο Γιώργος Ντάνος ξεκίνησε να πειραματίζεται στο υπόγειο του σπιτιού του και μέσα σε τρια χρόνια κατακτά την κορυφή.

Ήταν Νοέμβριος του 2016, και στο υπόγειο του σπιτιού του στην Πάτρα ο μηχανικός Γιώργος Ντάνος ξεφυσά από χαρά, ενώ ένα μεγάλο ουάου βγαίνει από το στόμα του. Έχει μόλις απολαύσει την δική του μπύρα.  Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Ντάνος προσπάθησε αρκετά μέχρι να δημιουργήσει την μπύρα που του εξασφάλισε βράβεια και σημαντικές διακρίσεις.

Πριν εννέα μήνες βγήκε στην αγορά με την επαγγελματική της μορφή μία από τις δημιουργίες μου….η AMMOUSA, μία μπίρα κατηγορίας English IPA. Σας επισυνάπτω μία ενημερωτική επιστολή που φαίνεται η όλη διαδρομή της AMMOUSA, από το υπόγειο ενός σπιτιού, στην αγορά και στις διεθνείς βραβεύσεις.

“Η AMMOUSA δεν είναι μόνο μία μπίρα, είναι μία επιβεβαίωση και μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας, κάπου στο υπόγειο ενός σπιτιού, αν έχει όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία” θα πει.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού European Beer Challenge 2019 που έγινε στο Λονδίνο. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς παγκόσμιας εμβελείας διαγωνισμούς μπίρας. Η ΑΜΜΟΥΣΑ πήρε την υψηλότερη διάκριση σε αυτόν τον διαγωνισμό, κερδίζοντας “Double Gold Medal”. Στον διαγωνισμό αυτόν συμμετείχαν πάνω από χίλια προϊόντα από 40 χώρες. Συμμετείχαν υψηλού επιπέδου ζυθοποιίες όπως ABInBev, Freedom Brewery, Waldhaus, Holba, Tommy’s Brewing, Thornbridge, L.B.F., και Barcelona Beer Company. Η AMMOUSA είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή που βραβεύτηκε.

Η «AMMOUSA» έχει βραβευτεί στο παρελθόν και από τρείς ακόμη διαφορετικούς διαγωνισμούς.

  •  Το 2017 πήρε την 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος.
  •  Το 2018 πήρε ένα αστέρι στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Greatasteawards2018 που έγιναν στο Λονδίνο. Βραβεύτηκε και χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες του κόσμου.
  •  Το 2019 πήρε την υψηλότερη διάκριση κερδίζοντας το Πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards – Food and Drinks Competitions 2019.

“Έχω σαν σκέψη και σαν στόχο, να συνδυάζω, δύο διαφορετικές ίδιες τέχνες, την τέχνη της μπίρας και την τέχνη του φαγητού και να δημιουργώ μπίρες ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος, που να σου συμπληρώνει ή να σου αναδεικνύει το φαγητό. Σκοπός μου είναι, να είμαι και εγώ, μέσα σε αυτή την εξέλιξη, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτή την ποικιλία των γεύσεων της μπίρας.

Έτσι ο κόσμος θα καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει την δυνατότητα να σου δίνει πλήθος αισθήσεων και γεύσεων”.

Η μπύρα του Γιώργου Ντάνου είναι μπύρα «με βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημμυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments