Διεθνή

Διπλωματικές πηγές: Η Λιβύη εκβιάστηκε από την Τουρκία

Διπλωματικές πηγές: Η Λιβύη εκβιάστηκε από την Τουρκία
Διπλωματικές πηγές: Αποδείξεις για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία έχουν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών πηγών.

Διπλωματικές πηγές: Τις τελευταίες μέρες η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η Λιβύη αναγκάστηκε να πει το “ναι” στην πρόταση της Τουρκίας. Σύμφωνα με το protothema.gr, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, οι Ελληνικές αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο που δείχνουν εκφόρτωση όπλων σε λιμάνι της Λιβύης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Ελλάδα διαθέτει βίντεο που δείχνει την φορτοεκφόρτωση πολεμικού υλικού σε πλοίο και τα αποδεικτικά στοιχεία για το χρόνο που έγινε. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη προκειμένου να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας. Η στρατιωτική βοήθεια προς την Λιβύη από την Τουρκία ήταν υπόθεση γνωστή εδώ και μεγάλο διάστημα. Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας και παράλληλα, σημειώνουν ότι σε στρατιωτικό επίπεδο ο Εβρος «σφραγίζεται». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό από ελληνικής πλευράς για να προκληθεί αυτή η κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Τι αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές για την αίτηση της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Για την αίτηση της Τουρκίας στον ΟΗΕ να καταχωρήσει το μνημόνιο, οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι επειδή η συμφωνία είναι άκυρη και παρότι είναι τελείως τυπικό, δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί στον ΟΗΕ. Η ίδια πηγή εκτιμάει ότι η Τουρκία δεν κατάφερε πολλά πράγματα, αλλά απέδειξε ότι είναι επαγγελματίας παραβάτης. «Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας;», τονίζουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα θεωρεί ότι το ενδεχόμενο κυρώσεων από την Ε.Ε σε βάρος της Λιβύης είναι κάτι που εξετάζεται αλλά προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να το προχωρήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments