Διεθνή

Ισπανία: Οκτώ νεκροί μετανάστες στις νότιες ακτές της χώρας

Ισπανία: Οκτώ νεκροί μετανάστες στις νότιες ακτές της χώρας
Ισπανία: Η ισπανική Πολιτοφυλακή περισυνέλεξε σήμερα το πτώμα ενός μετανάστη από την υποσαχάρια Αφρική και διέσωσε 47 άλλους στα ανοικτά των νότιων ακτών της Ισπανίας, με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή την περιοχή να φτάνει τους 8 σε διάστημα 24 ωρών.

Ισπανία: Πριν από τα ξημερώματα εντοπίστηκε στη θάλασσα του Αλμποράν ένα πλοιάριο το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο εξαιτίας της θαλασσοταραχής και οι διασωθέντες, «30 άνδρες και 17 γυναίκες», όλοι τους ενήλικες, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μοτρίλ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής της Γρενάδας. Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα επίσης στη θάλασσα του Αλμποράν, που χωρίζει το Μαρόκο από την Ισπανία, επτά μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική πνίγηκαν όταν ανατράπηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ενώ 70 άλλοι διασώθηκαν από το λιμενικό του Μαρόκου.

Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras ανακοίνωσε ότι από το ναυάγιο αγνοούνται 24 μετανάστες, ένας αριθμός τον οποίο δεν έχουν επιβεβαιώσει οι μαροκινές αρχές.

Η Ισπανία είναι αυτή την περίοδο μία από τις πρώτες πύλες εισόδου για τους παράτυπους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Σχεδόν 25.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ισπανία μέσω θαλάσσης από την αρχή του 2019, ενώ περισσότεροι από 98.000 έχουν αποπειραθεί να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων 1.246 έχουν πνιγεί ή αγνοούνται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ελλάδα: Διασώθηκαν 136 μετανάστες και πρόσφυγες σε 24 ώρες

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, στη διάσωση και περισυλλογή 136 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε το τελευταίο 24ωρο στη διάσωση και περισυλλογή 136 μεταναστών και προσφύγων, σε έξι διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Σαμοθράκης της Χίου και της Σάμου. Ειδικότερα, 15 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, 62 στη Σαμοθράκη, 7 στη Χίο και 52 στη Σάμο. Το ίδιο διάστημα άλλοι 338 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε 10 διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Χίο και Φαρμακονήσι. Στη Μυτιλήνη αποβιβάστηκαν 243 άτομα, 64 στη Χίο και 31 στο Φαρμακονήσι.

Ξεπέρασαν τους 55.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων.  Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αυξήθηκαν εκ νέου κατά 2.176 άτομα, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments