Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ένταση με χημικά σε πλειστηριασμό

Θεσσαλονίκη: Ένταση με χημικά σε πλειστηριασμό
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη για πλειστηριασμό κατοικίας.

Θεσσαλονίκη: Αρκετά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία τράπεζας, στο κέντρο της πόλης ζήτησε να μπει μέσα για να συναντηθεί με το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας, ωστόσο το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό, όπως τους ανακοινώθηκε. Στην προσπάθειά τους να μπουν στον χώρο απωθήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο τής πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να γίνει μεμονωμένη χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές ήθελαν να μπουν στην πολυκατοικία, για να συναντηθούν με τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος της τράπεζας, προκειμένου να ζητήσουν αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ανέργου και επαναδιαπραγμάτευση του διακανονισμού.

Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, αντιπροσωπεία ανέβηκε στον όροφο όπου στεγάζεται το δικαστικό τμήμα και, επειδή ήταν κλειστό, θυροκόλλησε στην είσοδο έγγραφο με το αίτημα για “αναστολή του πλειστηριασμού, ο οποίος διεξάγεται σήμερα πρώτης κατοικίας ανέργου συναδέλφου”, δήλωσε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουρμούλης, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να γίνει νέα διαπραγμάτευση με τον οφειλέτη, που είχε κάνει πρόταση διευθέτησης του δανείου. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μετέβησαν στο γραφείο της συμβολαιογράφου που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό με το ίδιο αίτημα. Η συμβολαιογράφος ενημέρωσε ότι δεν έχει δυνατότητα ούτε δικαίωμα να αναστείλει τον πλειστηριασμό. Φαίνεται ότι υπάρχει μία, μοναδική προσφορά στην κατώτατη τιμή και προέρχεται από την ίδια την τράπεζα που το πλειστηριαζει, είπε ο κ. Κουρμούλης. Υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Πάνω από 7.000 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του έτους

Χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων έρχονται την επόμενη διετία, είτε απευθείας από τις τράπεζες είτε από τα funds, στα οποία μεταβιβάζονται τα «κόκκινα» δάνεια και μαζί με αυτά τα ακίνητα που αποτελούν τις εγγυήσεις τους. Ο στόχος για 100.000 έως το 2021 μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί, που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να καλυφθεί το «χαμένο έδαφος». Όταν ξεκίνησε η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το 95% των ακινήτων κατέληγε στις τράπεζες, γιατί δεν υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι. Σταδιακά το ποσοστό αυτό υποχώρησε στο 85% και κάτω από το 80%. Υπολογίζεται ότι από την έναρξη των πλειστηριασμών περίπου 15.000 ακίνητα (εκ των οποίων το 85% κατοικίες) κατέληξαν στις τράπεζες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments