Οικονομία

Διόδια: Τι θα πληρώσετε στις γιορτές – Αναλυτικά οι τιμές [pics]

Διόδια: Τι θα πληρώσετε στις γιορτές – Αναλυτικά οι τιμές [pics]
Διόδια: Όλοι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν μέσα στις γιορτές θα ήταν καλό να ξέρουν τις τιμές των διοδίων.

Διόδια: Η έξοδος των γιορτών φτάνει πλέον στο πικ της, μια μόλις ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα, με χιλιάδες ανθρώπους να ταξιδεύουν στους τόπους καταγωγής τους για να περάσουν οικογενειακά τις γιορτές. Βέβαια, για να ταξιδέψει κάποιος θα πρέπει να υπολογίσει και το ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, ειδικότερα σε πιο μακρινούς προορισμούς. Άλλωστε, οι τιμές των διοδίων ξεπερνούν κάθε όριο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πλέον, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας έχουν ολοκληρωθεί, αν εξαιρέσει κανείς εκείνον της Κεντρικής Ελλάδας και ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως το οδικό περιβάλλον είναι ακόμα πιο ασφαλές. Ταυτόχρονα, όμως οι νέοι σταθμοί διοδίων που έχουν ανοίξει αυξάνουν αρκετά τον προϋπολογισμό των διακοπών, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος τους δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα κι εκείνο των καυσίμων που χρειάζονται.

Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει ταξιδέψει από Αθήνα για Ηγουμενίτσα τα διόδια, μαζί με Αττική Οδό και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, φτάνουν τα 44,1 ευρώ. Την ίδια στιγμή, αν για παράδειγμα οδηγεί ένα ντίζελ αυτοκίνητο, το οποίο έχει μέση κατανάλωση 6,8 λίτρων/100 χλμ., θα χρειαστεί να πληρώσει 44 ευρώ περίπου για τα 470 χιλιόμετρα διαδρομής (μέση τιμή καυσίμου στα 1,4 ευρώ). Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται η κατάσταση και στους άλλους αυτοκινητοδρόμους, με την απόσταση Αθήνα–Θεσσαλονίκη να απαιτεί πάνω από 30 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές που ισχύουν σε όλους τους σταθμούς

Aθήνα-Πελασγία

Πελασγία-Αιγίνιο

Εγνατία οδός

Ελευσίνα-Ρίο

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ιονία Οδός

Αθήνα-Τρίπολη-Καλαμάτα-Λεύκτρο-Σπάρτη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments