Κόσμος

Κόβει την ανάσα: Ο πιο επικίνδυνος «δρόμος» για το σχολείο στον κόσμο [vid]

Κόβει την ανάσα: Ο πιο επικίνδυνος «δρόμος» για το σχολείο στον κόσμο [vid]
Oι συγκεκριμένοι μαθητές πρέπει να βάζουν καθημερινά τις ζωές τους σε κίνδυνο μέχρι να κάτσουν στα θρανία τους.

Για πολλούς ο κίνδυνος είναι ένας τρόπος προκειμένου η αδρεναλίνη τους να φτάνει στα ύψη. Ωστόσο, για μερικούς όπως αυτοί οι μαθητές στο Νεπάλ, ο κίνδυνος είναι μονόδρομος.

Και αυτό γιατί όλα τα παιδιά αναγκάζονται να περνάνε ένα επικίνδυνο ποτάμι με την βοήθεια ενός συρματόσχοινου, απλά για να πάνε στο σχολείο ή να συναντήσουν φίλους και οικογένειες που ζουν στην άλλη πλευρά του ποταμού Trishuli.

Το βίντεο όπως ήδη αναφέραμε μας έρχεται από το Νεπάλ και συγκεκριμένα από το χωριό Benighat. Το παρακάτω βίντεο πραγματικά κόβει την ανάσα.

Μάλιστα δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός και αναγκάζονται να χειριστούν το χοντρό συρματόσχοινο με το χέρι τραβώντας ουσιαστικά το βάρος τους μέχρι να βρεθούν στην άλλη άκρη.

Ως αποτέλεσμα πολλοί έχουν χάσει τα δάχτυλα τους λόγο ατυχήματος με το καλώδιο ενώ το 2010 πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν το συρματόσχοινο έσπασε και έπεσαν στον ποταμό.

Μετά την τραγωδία του 2010, συγκροτήθηκε μια επιτροπή έρευνας, η οποία υπέβαλε έκθεση που περιγράφει τους κινδύνους των «καλωδιακών διαδρομών» για τα παιδιά και τον εντοπισμό θέσεων για την κατασκευή υπόγειων οδών ή γεφυρών.

  • «Η οικογένειά μου φοβάται γιατί πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα ατύχημα που συνέβη στα τέλη του 2010. Έχω παιδιά, αν μου συμβεί κάτι, θα μείνουν ορφανά», δηλώνει ο Kumar κάτοικος της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός του Νεπάλ ανακοίνωσε ένα διετές σχέδιο για την αντικατάσταση αυτών των επικίνδυνων «καλωδιακών διαδρομών» με 366 γέφυρες.

Ωστόσο, μέχρι τότε οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να βάζουν σε κίνδυνο καθημερινά της ζωές τους.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play