Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: “Αν μας επιτεθεί το Ιράν θα το χτυπήσουμε γρήγορα και σκληρά”

Ντόναλντ Τραμπ: “Αν μας επιτεθεί το Ιράν θα το χτυπήσουμε γρήγορα και σκληρά”
Ντόναλντ Τραμπ: Συνεχίζει τις απειλές ο Αμερικανός πρόεδρος που προειδοποιεί πως αν χτυπηθεί στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών θα απαντήσει άμεσα.

Ντόναλντ Τραμπ: Μέσω Twitter o Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν, αριθμός ίσος με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979, τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κουντς.

Το Ιράν, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, «μιλάει με μεγάλο θράσος για το ότι θα βάλει στο στόχαστρο ορισμένους στόχους των ΗΠΑ», σε αντίποινα για τον θάνατο του ανώτατου αξιωματικού.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει κλειδώσει «52 ιρανικές εγκαταστάσεις» και ορισμένοι από τους στόχους αυτούς είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό». Πρόσθεσε δε ότι «οι στόχοι αυτοί και το ίδιο το Ιράν» θα χτυπηθούν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά» σε περίπτωση που η Τεχεράνη προχωρήσει σε αντίποινα. «Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν άλλες απειλές», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος δίνοντας διαταγή να εξοντωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος οδήγησε τη χώρα του και τους συμμάχους της σε αχαρτογράφητα νερά στη σύγκρουσή τους με το Ιράν και τις δυνάμεις που πρόσκειται σε αυτό στη Μέση Ανατολή.

Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ κατά ενός πολέμου με το Ιράν.

Την ίδια ώρα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι πόλεμος με το Ιράν» και «έξω οι ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή», πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την κλιμάκωση της έντασης.

Έξω από τον Λευκό Οίκο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων που οργάνωσαν κινητοποιήσεις σε περίπου 70 πόλεις, υπό το γενικό σύνθημα «Αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ τώρα – Όχι πόλεμος και κυρώσεις σε βάρος του Ιράν». «Δεν θα επιτρέψουμε να συρθεί η χώρα μας σε άλλον έναν πόλεμο», είπε ένας από τους οργανωτές στο πλήθος, το οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Ξενοδοχείο Τραμπ, σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και το Λος Άντζελες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments