Διεθνή

Boeing 737: Όλα ανοιχτά για τη συντριβή του – Εξετάζεται τρομοκρατικό χτύπημα

Boeing 737: Όλα ανοιχτά για τη συντριβή του – Εξετάζεται τρομοκρατικό χτύπημα
Boeing 737: Αλλάζουν από ώρα σε ώρα τα δεδομένα για την πτώση του Boeing 737 στο Ιράν, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης.

Boeing 737: Τα σενάρια που αναπτύσσονται από επίσημα χείλη για την συντριβή του Boeing 737 – 800 των ουκρανικών αερογραμμών είναι εφιαλτικά και βρίσκονται πολύ μακριά από την εκδοχή των Ιρανών για μηχανική βλάβη του αεροσκάφους. Ο γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας Αλέξι Ντανίλοφ έγραψε στο Facebook ότι η έρευνα για την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη στρέφεται προς διάφορα σενάρια.

Ανάμεσα στα σενάρια βρίσκονται τα ενδεχόμενα πλήγματος με αντιαεροπορικό πύραυλο, σύγκρουσης, έκρηξης στον κινητήρα ή και τρομοκρατικής ενέργειας με την πρόκληση έκρηξης στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Υπάρχουν πληροφορίες στο χώρο του Ίντερνετ, ότι υπάρχουν συντρίμμια ρωσικού πυραύλου κοντά στον τόπο της συντριβής. Ο Αλέξι Ντανίλοφ δήλωσε ότι οι ουκρανοί ερευνητές θέλουν να τα αναζητήσουν, αναφέροντας ότι στην έρευνα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες που ερεύνησαν την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία το 2014. Η αμερικανική εταιρία καταγραφής του ίχνους πτήσης αεροσκαφών AIREON, έχει συλλέξει στοιχεία για το ίχνος της πορείας του αεροσκάφους. Η AIREON έχει θέσει τα στοιχεία αυτά στην διάθεση των αρμοδίων αρχών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της.

Το ενδιαφέρον των ειδικών εμπειρογνωμόνων που εξετάζουν τα αίτια που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα εντοπίζεται στα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης.

Το σύστημα ιχνηλάτησης της πορείας των αεροσκαφών που διαθέτει η εταιρία λειτουργεί επί τη βάσει των δεδομένων που της παρέχει ένα δίκτυο δορυφόρων με περισσότερες λεπτομέρειες από τα στοιχεία που παρέχουν site όπως το FlightRadar24. Η AIREON διέθεσε την προηγούμενη χρονιά λεπτομερή στοιχεία, για την συντριβή του Boeing 737MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που οδήγησαν στην καθήλωση των αεροσκαφών του τύπου στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετά τις ομοιότητες που διαπιστώθηκαν με την πτώση ενός αεροσκάφους του ίδιου τύπου στην Ινδονησία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments