Ελλάδα

ΣΤΑΣΥ: Τι απαντά για την διαφήμιση κατά των αμβλώσεων στο Μετρό

ΣΤΑΣΥ: Τι απαντά για την διαφήμιση κατά των αμβλώσεων στο Μετρό
ΣΤΑΣΥ: Οι Σταθερές Συγκοινωνίες απάντησαν για την αφίσα που έχει έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

ΣΤΑΣΥ: Από το πρωί της Δευτέρας [13/1] έκανε την εμφάνιση της μια δυσφήμηση κατά των αμβλώσεων στον σταθμό μετρό του Συντάγματος. Η παρουσία μιας τέτοια αφίσας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Αρκετός κόσμος σχολίασε το γεγονός στα Social Media. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν είδε με θετικό μάτι την παρουσία μιας τέτοιας διαφήμισης. Για την ακρίβεια πολλοί πιστεύουν ότι λειτουργεί σαν μια μορφή προπαγάνδας.

Μετά από αρκετές ώρες η ΣΤΑΣΥ πήρε θέση για το θέμα. Με ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν είναι καμπάνια κατά των αμβλώσεων, αλλά μια απλή διαφήμιση όπως όλες οι άλλες. «Πρόκειται για μια διαφήμιση όπως όλες οι άλλες που μπαίνουν σε χώρους του Μετρό», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.  «Εν προκειμένω ζητήθηκε από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση να μπει η εν λόγω διαφήμιση, με τον φορέα αυτόν να καταβάλλει κανονικά το προβλεπόμενο ποσό για τη φιλοξενία του πόστερ. Πρόκειται για φορέα βραβευμένο που δημιουργήθηκε από πολυτέκνους.

Στην αφίσα δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στις αμβλώσεις, έτσι κρίθηκε πως δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Πράγματι, μπορεί κανείς να διαφωνεί με το περιεχόμενο του προβαλλόμενου μηνύματος αλλά κατά τη γνώμη μας δε στοιχειοθετείται λόγος για να μην υπάρχει η διαφήμιση. Να θυμίσουμε πως προσφάτως φιλοξενήθηκε αφίσα και του vegan κινήματος όπου και είχαμε αντιδράσεις από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε πως οι αντιδράσεις είναι θεμιτές, ωστόσο, δεν υπήρχε λόγος αποκλεισμού. Συνέβη ο,τι γίνεται και με τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούμε», τονίζεται στην απάντηση.

“Κατέβηκε” μετά την κατακραυγή

Λίγο αργότερα και μετά την κατακραυγή, το Υπουργείο Μεταφορών έδωσε εντολή να κατέβει η σχετική αφίσα από όλους τους σταθμούς του Μετρό. Η συγκεκριμένη πληρωμένη διαφημιστική καμπάνια ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας. Ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει στα ειδικά διαφημιστικά πλαίσια για 14 ημέρες. Είχε τοποθετηθεί σε 31 πλαίσια σε 17 σταθμούς του μετρό και με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατέβηκε από όλους τους σταθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments