Ελλάδα

ΑΠΘ: Συγκλονισμένη η πανεπιστημιακή κοινότητα από την αυτοκτονία του καθηγητή

ΑΠΘ: Συγκλονισμένη η πανεπιστημιακή κοινότητα από την αυτοκτονία του καθηγητή
ΑΠΘ : Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε που οδήγησε τον 53χρονο καθηγητή να δώσει τέλος στη ζωή του.

ΑΠΘ: Συγκλονισμένη παραμένει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από την αυτοκτονία του 53χρονου επίκουρου καθηγητή, που όπως φημολογείται αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο μέσα στο γραφείο του και ενώ βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο για μάθημα. Όλα έγιναν  το πρωί της Τρίτης 14 Ιανουαρίου όταν ο 53 χρονος καθηγητής πήγε στο Πανεπιστήμιο καθώς είχε μάθημα και ανέβηκε στον πρώτο όροφο που βρισκόταν το γραφείο του, χωρίς  όμως κανείς να υποψιαστεί τι επρόκειτο να συμβεί. Καθώς η ώρα περνούσε και ο καθηγητής καθυστερούσε να πάει στην αίθουσα, οι φοιτητές ενημέρωσαν τις πανεπιστημιακές αρχές με αποτέλεσμα να βρουν τον 53χρονο μέσα σε λίμνη αίματος, στο γραφείο του, στον πρώτο όροφο της Κτηνιατρικής Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ ήταν επίκουρος καθηγητής Φ.Γ. όπου τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κτηνιατρικής, με γνωστικό αντικείμενο τη βακτηριολογία και τα λοιμώδη νοσήματα των ζώων. Είχε εργαστεί επίσης στον Ελληνικό Στρατό στο τμήμα βιολογικών ερευνών καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη, επιβαρύνθηκε η ψυχολογία του με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο γεγονός. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως ο 53χρονος πριν από την τραγική του πράξη άφησε σημείωμα στο οποίο αποχαιρετούσε τους δικούς τους ανθρώπους ζητώντας μάλιστα από τη γυναίκα του να προσέχει τα παιδιά τους, ενώ έγραφε και ότι τους αγαπά ζητώντας συγγνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγα τα περιστατικά που παρατηρούνται καθημερινά, παρόμοιου χαρακτήρα αποδεικνύοντας την κύρια αιτία των αυτοκτονιών που είναι τα ψυχολογικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η αυτοκτονία καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη το 2018 ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments