Κόσμος

Ανακαλείται κούπα ταξιδιού πασίγνωστης εταιρίας

Ανακαλείται κούπα ταξιδιού πασίγνωστης εταιρίας
Στην ανάκληση προϊόντος προχωρά γνωστή εταιρία, καθώς διαπιστώθηκε πως για τη κατασκευή της δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες χρήσης χημικών.

η ΙΚΕΑ ανακαλεί προληπτικά την κούπα ταξιδιού «TROLIGTVIS» λόγω μη τήρησης των κανονισμών της εταιρείας αναφορικά με τη χρήση χημικών για την παρασκευή δοχείων μεταφοράς τροφίμων. Οι κούπες ταξιδιού «TROLIGTVIS» έχουν παραχθεί στην Ινδία και φέρουν τη σήμανση «Made in India».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην ΙΚΕΑ έχουμε ως βασική μας προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών μας και για αυτόν τον λόγο όλα μας τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Όλες οι προϊοντικές προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα πρότυπα και τη νομοθεσία. Η ΙΚΕΑ έλαβε πρόσφατα ενημέρωση ότι σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP) το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα».

Η ΙΚΕΑ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ της περιοχής τους για την αντικατάστασή της με ένα παρόμοιο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων. Σημειώνεται, ότι για την επιστροφή δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments