Πολιτική

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Το μυστικό ραντεβού στο Λυκαβηττό που κλείδωσε την Προεδρία

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Το μυστικό ραντεβού στο Λυκαβηττό που κλείδωσε την Προεδρία
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Το δείπνο που έγινε υπό άκρα μυστικότητα στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λυκαβηττό.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της δικαστικού για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κανένας, εκτός από τον κύκλο των πολύ στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, δεν γνώριζε για αυτή την απόφαση.  Το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου βρισκόταν στη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν άρχισαν οι πρώτες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες για το ζήτημα της Προεδρίας. Θερμότερος υποστηρικτής της κ. Σακελλαροπούλου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε σχηματίσει πολύ θετική άποψη από την πρώτη συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο του 2019 όταν,υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης την είχε επισκεφτεί στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το δείπνο στον Λυκαβηττό

Σύμφωνα, όμως, με όσα δημοσιεύουν οι εφημερίδες “Πρώτο Θέμα” και “Έθνος“, ένα ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου, το οποίο έγινε υπό άκρα μυστικότητα έμελλε να είναι το καθοριστικό για την απόφαση του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός κάλεσε την κ. Σακελλαροπούλου στο σπίτι του στον Λυκαβηττό, όπου είχαν μία μακρά συζήτηση για αρκετά θέματα και κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσε για τις σκέψεις του να την προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ το δείπνο, που κρατήθηκε μυστικό ακόμα και από πολύ στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αποδείχθηκε καθοριστικό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πείστηκε ότι η Α. Σακελλαροπούλου πληρούσε όλα τα κριτήρια που ο ίδιος είχε θέσει. Από τότε, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, δίνοντας έτσι χρόνο και στην ίδια να κλείσει τις δικές της εκκρεμότητες.

Κλειστά το τηλέφωνα πριν το διάγγελμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους στενούς του συνεργάτες νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για να τους ανακοινώσει την απόφαση, ζητώντας τους να μην διαρρεύσει τίποτα πριν από το διάγγελμά του. Λίγο νωρίτερα είχαν προηγηθεί τα τηλεφωνήματα στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αλλά και στον απερχόμενο Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το στενό επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είχε κλειστά τα τηλέφωνα μερικές ώρες πριν την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποφευχθούν οι δημοσιογραφικές πιέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments