Διεθνή

Νέος κοροναϊός ΠΟΥ: “Δεν αποτελεί ακόμα απειλή για την παγκόσμια υγεία”

Νέος κοροναϊός ΠΟΥ: “Δεν αποτελεί ακόμα απειλή για την παγκόσμια υγεία”
Νέος κοροναϊός ΠΟΥ: «Πολύ νωρίς να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως» ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Νέος κοροναϊός ΠΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε  ότι είναι “πάρα πολύ νωρίς” να αποφανθεί ότι ο ιός που εμφανίστηκε στην Κίνα και άρχισε να μεταδίδεται ανά τον κόσμο συνιστά “κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος”.  “Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα. Αλλά δεν είναι ακόμη μια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα. Ίσως και να εξελιχθεί έτσι”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος “καμιά απόδειξη” μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας.

“Ξέρουμε ότι υπάρχει μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Κίνα, αλλά επί του παρόντος αυτή η μετάδοση δείχνει να περιορίζεται σε ομάδες οικογενειών και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φροντίζουν ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό. Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμιά απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εξελιχθεί έτσι”, τόνισε.

Νέος κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Μπάρι της Ιταλίας

Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για μια λυρική τραγουδίστρια η οποία μόλις επέστρεψε από τουρνέ στην Κίνα, η οποία περιελάμβανε και την περιοχή της Ουχάν.

Η ασθενής μετέβη στο πρώτων βοηθειών του Μπάρι με πυρετό και βήχα και οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας της Ρώμης. Αύριο, πιθανώς, θα υπάρξει οριστική απάντηση για το αν πρόκειται για τον κοροναϊό ή για άλλη ασθένεια.

Νέος κοροναϊός: Ένα κρούσμα στη Σιγκαπούρη και δύο στο Βιετνάμ

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει 18 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 600 στην Κίνα, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Straits Times. Ο 66χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι κινέζος υπήκοος και κάτοικος της πόλης Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο ιός, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι επίσης πιθανό να υπάρχει άλλο ένα κρούσμα.

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο Κινέζοι πολίτες διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και η υγεία τους βρίσκεται σε «καλή κατάσταση». Οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, νοσηλεύονται από την 22α Ιανουαρίου, αφού παρουσίασαν πυρετό και τώρα υποβάλλονται σε αγωγή στο νοσοκομείο Τσο Ρέι στην πόλη Χο Τσι Μινχ, έγινε γνωστό από το υπουργείο, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

Ο γιος έφθασε πρόσφατα στο Βιετνάμ από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ο νέος ιός πρωτοδιαγνώστηκε, και μετέβη στην πρωτεύουσα Ανόι και την πόλη Νχα Τρανγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, προτού μπει στο νοσοκομείο. «Το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί για ύποπτα συμπτώματα στα αεροδρόμια Νχα Τρανγκ και Ντανάνγκ, όπου πολλοί Κινέζοι επισκέπτες φθάνουν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Νγκουγιέν Τρουόνγκ Σον.

«Όλοι οι επισκέπτες από τις περιοχές όπου καταγράφονται κρούσματα θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments