Οικονομία

Δόμνα Μιχαηλίδου επίδομα γέννας: Και ακατάσχετο και αφορολόγητο σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας

Δόμνα Μιχαηλίδου επίδομα γέννας: Και ακατάσχετο και αφορολόγητο σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας
Δόμνα Μιχαηλίδου επίδομα γέννας: Η υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι από το επίδομα αποκλείεται μόνο το 1% των πιο ευκατάστατων Ελλήνων, ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως θα καταβληθεί το ποσό στους δικαιούχους.

Δόμνα Μιχαηλίδου επίδομα γέννας: Το νομοσχέδιο που έχει γίνει δεκτό από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο λόγος για το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ αφορά κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από 1ης Ιανουαρίου 2020. Σύμφωνα με την κυβέρνηση το επίδομα αυτό αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για τους μέλλοντες γονείς και ταυτοχρόνως σημαντικό βοήθημα κατά την πρώτη περίοδο ανατροφής του παιδιού τους. Η υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι από το επίδομα αποκλείεται μόνο το 1%, των πιο ευκατάστατων Ελλήνων, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως και ακατάσχετο και αφορολόγητο θα είναι το νέο επίδομα γέννας ύψους 2 χιλιάδων ευρώ που θα χορηγείται σε δύο δόσεις, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ .

Όπως είπε η κ. Μηχαηλίδου η πρώτη δόση, ύψους 1.000 ευρώ, θα δίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση θα χορηγείται έξι μήνες, μετά τη γέννησή του. Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, από εδώ και στο εξής, τα επιδόματα θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, με τη σταθερή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων, τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, αλλά θα διευκολυνθεί και το έργο των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

Σχετικά με την επιδοματική πολιτική, η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν μειώνεται κανένα επίδομα, ενώ παράλληλα τίθενται πιο καθαρά κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων. Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι πλέον διασυνδέονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς και τα επιδόματα παιδιού και στέγασης, με τη σχολική φοίτηση των παιδιών. Ωστόσο, αποσαφήνισε ότι, σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού ή αν, για λόγους μαθησιακών δυσκολιών, πρέπει να επαναλάβει την ίδια χρονιά, το επίδομα θα συνεχίσει να χορηγείται.

«Σκοπός δεν είναι να κόψουμε τα επιδόματα, όπως διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά σκοπός είναι να προβούμε σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα και να δείξουμε ότι το κράτος κάνει ό,τι μπορεί, για να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο» εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments