Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας νοσοκομεία Αττικής: Αναμένονται 15 νέα κρεβάτια σε ΜΕΘ και ΜΑΦ

Βασίλης Κικίλιας νοσοκομεία Αττικής: Αναμένονται 15 νέα κρεβάτια σε ΜΕΘ και ΜΑΦ
Βασίλης Κικίλιας νοσοκομεία Αττικής: Ο υπουργός Υγείας ενέκρινε επίσης και την πρόσληψη 26 νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν άμεσα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Βασίλης Κικίλιας νοσοκομεία Αττικής: Το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με ανακοίνωσή του, προχωρά στη λειτουργία 15 νέων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)νοσοκομείων της Αττικής. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενέκρινε την πρόσληψη 26 νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν άμεσα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Πιο αναλυτικά, η κατανομή κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που αναπτύσσονται από την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:

  • Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»: 2 κλίνες ΜΕΘ
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.»: 2 κλίνες ΜΕΘ
  • Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»: 4 κλίνες ΜΕΘ
  • Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ: 7 κλίνες ΜΑΦ

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 6 Φεβρουαρίου 2020 ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία για δύο γενικά νοσοκομεία και ένα παιδιατρικό σε Κομοτηνή , Σπάρτη και Θεσσαλονίκη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στόχος του ιδρύματος είναι “να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για μία καλύτερη ζωή”, ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ, αναλύοντας τη νέα πρωτοβουλία που περιλαμβάνει, την ίδρυση δύο Γενικών Νοσοκομείων με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε Κομοτηνή προυπολογισμού 105 εκατομμυρίων ευρώ, και Σπάρτη το οποίο θα κοστίσει 90 εκατομμύρια ευρώ και ενός Παιδιατρικού στην Θεσσαλονίκη με προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τοποθέτησή του  αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στον  Ευαγγελισμό, που θα γίνει με δωρεά του ΙΣΝ, της οικογένειας Μαρτίνου και της Αλίκης Περρωτή , τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η “ναυαρχίδα” του ΕΣΥ να έχει σύγχρονα,Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments