Ελλάδα

Λέσβος Μόρια: Ταυτοποιήθηκαν 14 μετανάστες για τα επεισόδια

Λέσβος Μόρια: Ταυτοποιήθηκαν 14 μετανάστες για τα επεισόδια
Λέσβος Μόρια: Ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια της Μυτιλήνης 14 μετανάστες για συμμετοχή σε επεισόδια στην Μόρια.

Λέσβος Μόρια: Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν 14 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, που ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Μυτιλήνης για την συμμετοχή τους στα εκτεταμένα επεισόδια τα οποία αναστάτωσαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Η σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, περιλαμβάνει κατηγορίες για τα αδικήματα της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες μεταναστών είχαν εμποδίσει την καθιερωμένη διανομή φαγητού στους φιλοξενούμενους στο hot spot και είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Καρά – Τεπέ στη Μυτιλήνη.

Σκοπός τους ήταν να κάνουν πορεία προς την Μυτιλήνη μέσω της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις τους εγκλώβισαν, άρχισαν να πετούν εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον τους και άναψαν φωτιές. Μεταξύ αυτών που προκαλούσαν τα επεισόδια, ήταν και δυο γυναίκες οι οποίες συνεπλάκησαν με έναν αστυνομικό και μάλιστα η μια καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό να προσπάθεια να αρπάξει το υπηρεσιακό του όπλο από την θήκη του.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιτάσσει τις περιοχές των νησιών που θα γίνουν τα κλειστά κέντρα κράτησης καθώς και τις εκτάσεις τους. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση προχωράει στην επίταξη κτιρίων στα νησιά ου Βορείου Αιγαίου προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα φιλοξενίας και να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά. Η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη κινείται στα πλαίσια του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προσφυγικού καθώς οι υπάρχουσες δομές φιλοξενίας έχουν πλέον γεμίσει. Σύμφωνα με υπουργική Απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, επιτάσσονται οι ακόλουθες εκτάσεις:

  • Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
  • Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
  • Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:

  • Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
  • Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments