Διεθνή

Κορωνοϊός συνεδρίαση Ευρωπαίων υπουργών Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για να ληφθούν υγειονομικά μετρα

Κορωνοϊός συνεδρίαση Ευρωπαίων υπουργών Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για να ληφθούν υγειονομικά μετρα
Κορωνοϊός συνεδρίαση Ευρωπαίων υπουργών Υγείας: Στη σύσκεψη θα συζητηθούν λύσεις για να αποφευχθεί η διάδοση της επιδημίας στους κόλπους της ΕΕ και θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε μια συντονισμένη προσέγγιση απέναντι στην επιδημία του ιού.

Κορωνοϊός συνεδρίαση Ευρωπαίων υπουργών Υγείας: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ οι ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας θα συνεδριάσουν επειγόντως την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊούστην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, οι υπουργοί, οι οποίοι θα συνεδριάσουν παρουσία αντιπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε μια συντονισμένη προσέγγιση απέναντι σ’ αυτή τη νόσο, περίπου 30 κρούσματα της οποίας έχουν καταγραφεί μέσα στην ΕΕ, συζητώντας «λύσεις για να αποφευχθεί η διάδοση της επιδημίας στους κόλπους της ΕΕ».

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, στη διάρκεια συνάντησής του με την Γαλλίδα ομόλογό του Ανιές Μπουζέν στις 4 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, είχε ζητήσει να διεξαχθεί συζήτηση σε κλίμακα Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή ενδεχόμενων περιορισμών στην είσοδο προσώπων, όπως αυτοί που αποφασίσθηκαν από την Ουάσινγκτον, ή αυξημένων ελέγχων στα σύνορα. Παράλληλα οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια όλων των προσώπων που δεν είναι κάτοικοι ΗΠΑ και φθάνουν από την Κίνα. Οι δύο υπουργοί είχαν υπογραμμίσει την ανάγκη συντονισμού των αποφάσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ, δεδομένης της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στον χώρο Σένγκεν.

Τέλος, σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Ε.Ε αναφέρει: «Καθώς ο κορωνοϊός πλήττει όλο και περισσότερες χώρες, ο συντονισμός και η συνεργασία πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε αυτή την επιδημία», έγραψε στο Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος Γιάνεζ Λέναρτσιτς που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments