Αθλητισμός

Κορωνοϊός Formula 1: Εκτός προγράμματος το Grand Prix της Κίνας

Κορωνοϊός Formula 1: Εκτός προγράμματος το Grand Prix της Κίνας
Κορωνοϊός Formula 1: Η εξάπλωση του ιού ανάγκασε την FIA να βγάλει από το πρόγραμμα της το Grand Prix της Κίνας.

Κορωνοϊός Formula 1: Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του ιού που ξεκίνησε από την Κίνα. Μάλιστα, πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους προς την Ασιατική χώρα. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την Formula 1. Η αγορά της Κίνας είναι πολύ σημαντική για το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ήδη πολλές αθλητικές διοργανώσεις στην Κίνα, έχουν ήδη ακυρωθεί ή αναβληθεί από την έναρξη της επιδημίας, ανάμεσά τους το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι, το GP της Formula E στη Σάνια και αγώνες τένις. Τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι υπάρχουν σκέψεις να μη γίνει το φετινό Gran Prix που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τις 17-19 Απριλίου.

Στο συρτάρι ο αγώνας στην Κίνα

Τελικά αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα εξαιτίας όσων συμβαίνουν στην Κίνα. «Το Κινεζικό Grand Prix ήταν πάντοτε πολύ σημαντικό μέρος του προγράμματος της F1 και ο κόσμος εκεί είναι εξαιρετικός,» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Formula 1 και προσθέτει: «Ανυπομονούμε να τρέξουμε στην Κίνα όσο το δυνατόν συντομότερα και ευχόμαστε σε όλους εκεί τα καλύτερα μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.»

Από την στιγμή που το κινέζικο Grant Prix δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε μένει να μάθουμε το πότε θα γίνει και τα πράγματα στον επαναπρογραμματισμό του δεν είναι καθόλου εύκολα. Και αυτό γιατί αν υποθέσουμε ότι θα διεξαχθεί εμβόλιμα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα σήμαινε προσθήκη του αγώνα κοντά σε άλλα GP, με κίνδυνο να χρειαστεί να διεξαχθούν τρεις ή τέσσερις συνεχείς αγώνες, κάτι που οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν εύκολα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments