Ελλάδα

Σάμης Γαβριηλίδης: Πέθανε ο γνωστός εκδότης

Σάμης Γαβριηλίδης: Πέθανε ο γνωστός εκδότης
Σάμης Γαβριηλίδης πέθανε: Ο γνωστός εκδότης ξεκίνησε την πορεία του στο χώρου του βιβλίου το 1977 με τις Εκδόσεις Πλέθρον και το 1988 ιδρύθηκαν οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Σάμης Γαβριηλίδης πέθανε: Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 ένας από τους σημαντικότερους εκδότες, που άφησε έντονο το στίγμα του στο χώρο του βιβλίου από τη μεταπολίτευση και μετά, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η πολιτική κηδεία του Σάμη Γαβριηλίδη θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο.

Ο Σάμης Γαβριηλίδης ξεκίνησε την πορεία του στο χώρου του βιβλίου το 1977 με τις Εκδόσεις Πλέθρον και το 1988 ιδρύθηκαν οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης. Η μητέρα του, Καρολίνα Γαβριηλίδου, ήταν επιζήσασα του Άουσβιτς, του Νταχάου, του Μπέργκεν Μπέλσεν, με αριθμό στο χέρι της 40382. Σε συλλυπητήριο μήνυμα της η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζει «την βαθύτατη θλίψη της μαζί με όλη την οικογένεια του βιβλίου», για την απώλεια του εκδότη Σάμη Γαβριηλίδη του οποίου η παρουσία «άφησε το αποτύπωμά της στα ελληνικά γράμματα.

Ο φιλόξενος χώρος του Poems & Crimes έγινε τόπος συνάντησης συγγραφέων και αναγνωστών, με πολλές εκθέσεις, παρουσιάσεις και μουσικές/ ποιητικές βραδιές. Ο Σάμης υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση» καταλήγει η ανακοίνωση εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του εκδότη

«Η Εταιρεία Συγγραφέων, μαζί με όλη την οικογένεια του βιβλίου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του εκδότη Σάμη Γαβριηλίδη. Η παρουσία του στον εκδοτικό χώρο, από το 1977 με τις εκδόσεις Πλέθρον και από το 1988 με τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, άφησε το αποτύπωμά της στα ελληνικά γράμματα. Ο φιλόξενος χώρος του Poems & Crimes έγινε τόπος συνάντησης συγγραφέων και αναγνωστών, με πολλές εκθέσεις, παρουσιάσεις και μουσικές/ ποιητικές βραδιές. Ο Σάμης υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση […] Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments