Πολιτική

Μεταναστευτικό: Μέσα στον Φεβρουάριο η συνάντηση Μηταράκη με περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών

Μεταναστευτικό: Μέσα στον Φεβρουάριο η συνάντηση Μηταράκη με περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών
Μεταναστευτικό: Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει συνάντηση ο Νότης Μηταράκης με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών, προκειμένου να συζητήσουν για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Μεταναστευτικό: Εντός Φεβρουαρίου θα επαναπρογραμματιστεί η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών Βορείου Αιγαίου, η οποία ήταν να γίνει σήμερα και ακυρώθηκε. Κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα θετικές» τις σημερινές δηλώσεις δημάρχων του Βορείου Αιγαίου για την ανάγκη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την κυβέρνηση και υπογραμμίζουν ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι την μεταναστευτική κρίση».

Σήμερα, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, κάτοικοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξη ακινήτων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών στα νησιά. Για τον λόγο αυτό κλειστά παρέμειναν για περίπου δύο ώρες και τα δύο ρεύματα στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου και φώναξαν συνθήματα «Όχι άλλη Μόρια», «Όχι σε κάθε νέα δομή». Τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο, εμφανίστηκαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «έξω τώρα η Χρυσή Αυγή» και «έξω οι φασίστες». Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε και η διαδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Σημειώνεται, πως ήδη με ψήφισμά τους 12 Διοικητικά Συμβούλια Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάργηση όλων των δομών στα συγκεκριμένα νησιά. Συγκεκριμένα, το ΠΕΣΥ Βορείου Αιγαίου αποφάσισε:

  • Καταδίκη των πρακτικών της επίταξης
  • Διακοπή διαλόγου με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης μέχρι να υπάρξει ανάκληση της ΠΝΠ για την επίταξη
  • Την επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασής για την αποσυμφόρηση των νησιών και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών
  • Να επιμείνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία νέα δομή και να κλείσουν οι ήδη υπάρχουσες.
  • Να ζητήσει την πραγματοποίηση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Να ζητήσει την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή.
  • Να υπάρξει στήριξη όλων των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play