Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Δεν πήγε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο “Σαράφης” – Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του

Προανακριτική Novartis: Δεν πήγε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο “Σαράφης” – Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του
Προανακριτική Novartis: Τα μέλη της επιτροπής πήγαν στην ΓΑΔΑ αλλά ο προστατευόμενος μάρτυρας "Σαράφης" δεν εμφανίστηκε ποτέ για να καταθέσει.

Προανακριτική Novartis: Στη ΓΑΔΑ μετέβη το απόγευμα της Τρίτηςη 6μελής αντιπροσωπεία της Βουλής για την εξέταση των δύο προστατευμένων μαρτύρων, όπου όμως δεν προσήλθε ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» για την προγραμματισμένη εξέτασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του, ενώ το αίτημα φέρονται να μην έχουν υπογράψει οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Ούτως ή άλλως, το ΚΚΕ θεωρεί προσχηματική τη διαδικασία και έχει ζητήσει να καταθέσουν οι μάρτυρες με τη φυσική τους παρουσία και το πραγματικό τους όνομα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευμένοι μάρτυρες με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς κουκούλα.  Η απόφαση της πλειοψηφίας στηρίζεται στον σχετικό νόμο που τους επιτρέπει τον συγκεκριμένο τρόπο εξέτασης και σε σχετική επιστολή της υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής.

Πάντως, ο πρόεδρος της προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας επισημαίνει ότι η εξέταση των μαρτύρων θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και τον περασμένο Δεκέμβριο ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας έλαβε τις καταθέσεις χωρίς διακριτικά, όπως άλλωστε επιβάλλει ο νόμος. Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων αναμενόταν να ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης.

Ζήτησε ξανά εξαίρεση Πλεύρη ο Παπαγγελόπουλος

Το πρωί, ο κ. Παπαγγελόπουλος δια του δικηγόρου του, Δημήτρη Τσοβόλα, επιχείρησε να μπλοκάρει την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα καθώς κατέθεσε για δεύτερη φορά αίτημα εξαίρεσης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Πλεύρη από την προανακριτική επιτροπή με την αιτιολογία, ότι παρέστη, ως συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε πρόσφατη δίκη με αντίδικο τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, σχετιζόμενη με την υπόθεση Novartis, γεγονός που δημιουργεί δυσπιστία για την αμεροληψία του.

Το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη απορρίφθηκε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση της προανακριτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments