Πολιτική

Παπαγγελόπουλος προανακριτική Novartis: Επιδιώκουν διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου

Παπαγγελόπουλος προανακριτική Novartis: Επιδιώκουν διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου
Παπαγγελόπουλος προανακριτική Novartis: Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει εις βάρος του, υποστηρίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Παπαγγελόπουλος προανακριτική Novartis: Σε σημερινή δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέρει ότι υπάρχει επιδίωξη διεύρυνσης σαθρού, όπως το χαρακτηρίζει, σε βάρος του κατηγορητηρίου, ενώ σημειώνει ότι «κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος του». Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, τονίζει πως: «Τους συμβουλεύω όμως για να κρατήσουν μία ελάχιστη επίφαση νομιμότητας να μη λησμονούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003. Συμφώνως με αυτά δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής».

Παράλληλα, προσθέτει ότι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους «ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η πλήρης δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρει: «Οι συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν ωφέλησαν τους άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου. Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος μου. Για να αποφύγουν την άμεση γελοιοποίησή τους επιδιώκουν τη διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου. Μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητάς μου δεν υπάρχει. Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Τους συμβουλεύω όμως για να κρατήσουν μία ελάχιστη επίφαση νομιμότητας να μη λησμονούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003. Συμφώνως με αυτά δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής. Απόφαση η οποία λαμβάνεται μετά την υποβολή πρότασης 30 τουλάχιστον βουλευτών, με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης, διαφορετικά είναι απαράδεκτη. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σημειώνεται, πως νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της προανακριτικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφέρθηκε στο καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων και την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Κυρανάκης ανέφερε πως μέλη της επιτροπής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» ο οποίος δεν προσήλθε στην ειδική επιτροπή προανακριτικής εξέτασης και «Αικατερίνη Κελέση». Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορεί να έχει στηθεί ολόκληρη σκευωρία στοχοποιώντας δέκα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς, επιτρόπους, διοικητές της Τραπέζης της Ελλάδος, με βάση μόνο αυτές τις καταθέσεις ανώνυμων ανθρώπων, προστατευόμενων σε εισαγωγικά ανθρώπων, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύονται και αυτοί που συκοφαντούνται».

Σε ερώτηση για το πώς κατάλαβε ο ίδιος την προσωπική ανάμειξη του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου απάντησε πως «το να αντιδρά έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο αρχηγός σε μία διαδικασία η οποία είναι απολύτως νόμιμη, η προανακριτική Επιτροπή λειτουργεί όπως και όλα τα όργανα της βουλής με βάση την πλειοψηφία, όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν σε αυτή τη διαδικασία και τους φάνηκε πάρα πολύ περίεργο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μην εξεταστούν αυτά τα δύο πρόσωπα ή εν πάση περιπτώσει να εξεταστούν με τον τρόπο που επιθυμούσαν ώστε να αποφύγουν την αλήθεια».

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Κυρανάκης, η προανακριτική επιτροπή προχωράει μεθοδικά και με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, βλέποντας, όπως επεσήμανε, όλοι τη μεγάλη εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου «όταν 4 εισαγγελείς έχουν περιγράψει ακριβώς την ίδια μέθοδο στοχοποίησης, δηλαδή ενοχλούν τον κ. Παπαγγελόπουλο, τους κατασκευάζει μερικά δημοσιεύματα για να τους απειλήσει, αφού τους έχει ζητήσει να κάνουν κάποια παρέμβαση στη δικαιοσύνη και στο έργο τους, τους ασκεί με τη δύναμη που έχουν κάποια άλλα συγκεκριμένα πρόσωπα πειθαρχικές διώξεις και με αυτό τον τρόπο τους εκβιάζει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments