Πολιτική

Θανάσης Πλεύρης Novartis: Η Προανακριτική δεν διαπραγματεύεται με τους μάρτυρες

Θανάσης Πλεύρης Novartis: Η Προανακριτική δεν διαπραγματεύεται με τους μάρτυρες
Θανάσης Πλεύρης Novartis: Το αίτημα του «Σαράφη» να καταθέσει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά έχει ήδη απορριφθεί από τα κόμματα.

Θανάσης Πλεύρης Novartis:Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε, επίσης, ότι τα μέλη της Προανακριτικής δεν έχουν πάρει κάποια σχετική επιστολή αλλά ενημερώθηκαν για το αίτημα τηλεφωνικά από την αστυνομία. «Εμάς τηλεφωνικά μας έχει ενημερώσει η αστυνομία δεν έχει έρθει κάποια επιστολή. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει κριθεί και σε κάθε περίπτωση η προανακριτική με το ρόλο του εισαγγελέα δεν διαπραγματεύεται με τους μάρτυρες. Μιλάει με τους θεσμούς. Πήγαμε στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, ζητήσαμε να εξεταστεί όπως ο κ. Σοφουλάκης. Ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου κ. Σοφουλάκης προφανώς ξέρει το νόμο», είπε ο κ. Πλεύρης.

“Να εξετάσουμε τους μάρτυρες όπως ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου”

«Εμείς ακόμα και να τον βλέπαμε τον άνθρωπο, δεν θα μπορούσαμε ούτε να το αξιολογήσουμε αυτό στο πόρισμά μας. Μας είναι αδιάφορος ο κ. “Σαράφης”. Όμως όταν ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον εξέτασε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, εμείς λέμε να τον εξετάσουμε γιατί προφανώς αυτός ο τρόπος είναι ο νόμιμος. Φανταστείτε οποιοσδήποτε έρχεται στην επιτροπή να βάζει τους όρους που ο ίδιος επιθυμεί. Και η κ. “Κελέση” έχει αρνηθεί να έρθει και τελείως», διευκρίνισε, επισημαίνοντας παράλληλα πως «υπάρχουν νόμοι σε αυτή τη χώρα», οι οποίοι πρέπει «να εφαρμοστούν», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τη συζήτηση για το αν είναι νόμιμα τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής, ο Θανάσης Πλεύρης σημείωσε: «Μου κάνει εντύπωση στην Ελλάδα σήμερα να συζητάμε το ότι αν ένα εισαγγελικό όργανο όπως είναι η προανακριτική επιτροπή έχει νόμιμα εντάλματα βίαιης προσαγωγής, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προχθές ότι είναι παράνομα και προέκυψε από τις απαντήσεις που μας δώσανε ότι είναι νόμιμα. Και να μην εκτελούνται νόμιμα εντάλματα βίαιης προσαγωγής για προστατευόμενο μάρτυρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments