Πολιτική

Νότης Μηταράκης Λέσβος: “Κατανοώ τη δυσπιστία, αλλά η ένταση πρέπει να περιοριστεί”

Νότης Μηταράκης Λέσβος: “Κατανοώ τη δυσπιστία, αλλά η ένταση πρέπει να περιοριστεί”
Νότης Μηταράκης Λέσβος: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε για τα επεισόδια στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Νότης Μηταράκης Λέσβος: Την ευχή τις επόμενες ώρες να επικρατήσει η ηρεμία και η σύνεση στα νησιά του βόρειου Αιγαίου εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε «δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό τη δυσπιστία των νησιωτών» και ειρηνικές και απολύτως σεβαστές τις αντιδράσεις τους. «Δυστυχώς», όμως πρόσθεσε, «υπάρχουν μεμονωμένα γεγονότα, τα οποία αμαυρώνουν και την εικόνα των νησιών και δημιουργούν μια αυξητική ένταση, που πρέπει άμεσα εντός των επόμενων ωρών να περιοριστεί».

Δήλωσε ακόμη ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση «για να επέλθει ηρεμία στα νησιά».

Νωρίτερα, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να δείξουν την αντίθεση τους με τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας. Λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν στο Διαβολορέμα προκειμένου να μπλοκάρουν το δρόμο στα μηχανήματα που είναι στην περιοχή για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το κλίμα είναι τεταμένο και δεν άργησαν να σημειωθούν οι πρώτες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή. Οι κάτοικοι ξεκίνησαν πετροπόλεμο με την αστυνομία με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με κρότου λάμψης. Από μια τέτοια χειροβομβίδα δημιουργήθηκε μια εστία φωτιάς  δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments