Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας για ασφαλιστικό: Το κόστος του νέου συστήματος κινείται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου

Χρήστος Σταϊκούρας για ασφαλιστικό: Το κόστος του νέου συστήματος κινείται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου
Χρήστος Σταϊκούρας για ασφαλιστικό: Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το νέο σύστημα είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα, καλλιεργώντας παράλληλα και ασφαλιστική συνείδηση.

Χρήστος Σταϊκούρας για ασφαλιστικό: Η τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)», ανοίγει με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι το κόστος του νέου ασφαλιστικού συστήματος κινείται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου της χώρας. Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, ότι το νέο σύστημα είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα ενώ καλλιεργεί και την ασφαλιστική συνείδηση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες αρχηγών κομμάτων, με τη Φώφη Γεννηματά να έχει κάνει ήδη, γνωστή την πρόθεση του Κινήματος Αλλαγής για  την καταψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, απλά του κάνει «μακιγιάζ». Τόνισε δε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, καταργείται. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να διεξαχθεί νωρίς το βράδυ, ενώ θα προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής του νέου ασφαλιστικού καθώς επί της διάταξης που αφορά στην κατάργηση της «13ης σύνταξης».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments