Ελλάδα

Λέσβος: Πνίγηκε παιδί σε ανατροπή βάρκας μεταναστών

Λέσβος: Πνίγηκε παιδί σε ανατροπή βάρκας μεταναστών
Λέσβος: Οι Τούρκοι διακινδυνεύουν ακόμα και τη ζωή παιδιών προκειμένου να κερδίσουν εντυπώσεις ισχυριζόμενοι ότι η Ελλάδα αδιαφορεί για τη ζωή των μεταναστών - Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την επιχείρηση του.

Λέσβος: Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας έφτασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τη συνοδεία μιας τουρκικής ακταιωρού, μια βάρκα με 48 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Όταν ένα σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε τη βάρκα με τους μετανάστες, τα 48 άτομα ανέτρεψαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα για να εξαναγκάσουν τα στελέχη του Λιμενικού να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν στη Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού η τουρκική ακταιωρός παρακολουθούσε, ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως υποχρεούνται από το διεθνές δίκαιο. 47 άτομα ανασύρθηκαν σώα έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού. Δυστυχώς ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Ακόμη ένα παιδί από το σύνολο των 48 νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στη Λέσβο

Σε επιχείρηση διάσωσης προέβη, στις 8.30 το πρωί, το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης, όπως σημειώνεται).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments