Ελλάδα

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Τουρκική ακταιωρός συνοδεύει βάρκες που καταφτάνουν στη Λέσβο

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Τουρκική ακταιωρός συνοδεύει βάρκες που καταφτάνουν στη Λέσβο
Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Το λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τους Τούρκους να συνοδεύουν μια βάρκα με πρόσφυγες.

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Την ώρα που χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται έξω από τα Ελληνικά σύνορα, οι προσφυγικές ροές στα νησιά συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Ειδικότερα στο νησί της Μυτιλήνης που οι βάρκες με τους μετανάστες φτάνουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα με τη βοήθεια των Τούρκων ανδρών του λιμενικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, και τα δύο βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς όπως φαίνεται και στο βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Η βάρκα όχι απλά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ,αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Περίπου 1.000 πρόσφυγες μέσα σε ένα 24ωρο

Ειδικότερα στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες. Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με το ΛΣ, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments