Πολιτική

Κυβέρνηση μεταναστευτικό: Διευκρινήσεις για τις ψευδείς ειδήσεις της Τουρκίας

Κυβέρνηση μεταναστευτικό: Διευκρινήσεις για τις ψευδείς ειδήσεις της Τουρκίας
Κυβέρνηση μεταναστευτικό: Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται σε έναν "πόλεμο" ψευδών ειδήσεων αναφορικά με όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Κυβέρνηση μεταναστευτικό: Συνεχίζει την προπαγάνδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζοντας μια σειρά από ψευδείς ειδήσεις (fake news) που σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, το «παρατηρητήριο των fake news» της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσε δεκαοκτώ ψεύτικες διαδόσεις, που την κρίσιμη ώρα κατά την οποία κορυφώνονται οι προσπάθειες για τη θωράκιση των συνόρων, αλλά και τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις.

Τα δεκαοκτώ fake news των τελευταίων ημερών σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου:

  • 1. Απέσυρε η Ελλάδα το βέτο κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ (Τουρκικά πρακτορεία και ΜΜΕ, άμεση αναπαραγωγή από τους συνήθεις υπόπτους στην Ελλάδα).
  • 2. Εκκενώθηκαν οι Καστανιές στον Έβρο. Γυναίκες και παιδιά εγκατέλειψαν το χωριό προ του κινδύνου της διάρρηξης της αμυντικής διάταξης
  • 3. Βίντεο του 2016 από την Ειδομένη παρουσιάστηκε ως σημερινό από τον Έβρο προκειμένου να καταδείξει την δήθεν ανεπαρκή φύλαξη των συνόρων.
  • 4. Παράνομη η αναστολή υποβολής αιτήσεων ασύλου και η άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης χωρίς καταγραφή: Οι συγκεκριμένες αποφάσεις που συμπεριλαμβάνονται στις 5 αποφάσεις του προχθεσινού ΚΥΣΕΑ είναι σύννομες και σύμφωνες με το άρθρο 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο επικαλείται η Ελλάδα ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών.
  • 5. Ξεκίνησε η επιστράτευση.
  • 6. Εχθρός της Ελληνικής Κυβέρνησης οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες (Κυρίτσης)
  • 7. Σκηνοθετημένα από την Κυβέρνηση όσα βλέπουμε στον Έβρο (Κυρίτσης).
  • 8. Ο Στέλιος Πέτσας ομολόγησε πως ήταν πέτσινο το ελληνικό βέτο κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ
  • 9. Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα (τούρκικοι λογαριασμοί social media).
  • 10. Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Πάνω από 75.000 οι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα.
  • 11. Ερντογάν: Σήμερα θα περάσουν 30.000 πρόσφυγες.
  • 12. Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης μετατρέπεται σε Όρμπαν της ΝΑ Ευρώπης: Η καλύτερη απάντηση ήταν η σημερινή κοινή επίσκεψη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών με τον Πρωθυπουργό στον Έβρο και οι κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν.
  • 13. Οι Ελληνικές Αρχές πυροβολούν μετανάστες και τους ρίχνουν βόμβες για να μην περάσουν τα σύνορα. (Τουρκικά ΜΜΕ, social media, δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων).
  • 14. Νεκροί μετανάστες στα ελληνικά σύνορα (Τουρκικά ΜΜΕ & social media).
  • 15. Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει όπλα στους αγρότες για να πυροβολούν κατά των προσφύγων (Τσαβούσογλου)
  • 16. Εθνικιστής ηγέτης ο Μητσοτάκης.
  • 17. Ο Πρωθυπουργός απουσίαζε στο Λονδίνο τις προηγούμενες ημέρες (social media).
  • 18. Μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων στέλνουν τους διαμένοντες στην Μόρια μαζικά στο λιμάνι της Λέσβου.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως αποτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε 26.500 άτομα ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε 218 συλλήψεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1.500 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.  Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Το πρωί οι επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν στον Έβρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση ιδίοις όμμασι. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τόνισε πως: “Ζούμε, ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας”.

«Εμπιστευόμαστε εσάς, εμπιστευόμαστε την κυβέρνησή σας γιατί ξέρουμε ότι ακόμα κι αν έχετε μπροστά σας ένα πάρα πολύ δύσκολο και πάρα πολύ λεπτό ζήτημα, είναι πάρα πολύ σημαντικό ως Ευρωπαίοι να προστατεύετε τα σύνορά μας αλλά ταυτόχρονα να δείχνετε σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα». δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Υπογράμμισε ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα «είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της ΕΕ» και διευκρίνισε πως η εδώ παρουσία των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στον ελληνικό λαό, στους Ευρωπαίους πολίτες και τον υπόλοιπο κόσμο ότι «εμείς είμαστε μαζί γιατί θεωρούμε ότι η προστασία των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας…».

Σημείωσε πόσο σημαντική είναι η τήρηση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ. «…Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υλοποιείται αυτή η συμφωνία και γι αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουμε να εγγυώμεθα την εφαρμογή της και περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να σέβεται και να τηρεί αυτά που προβλέπονται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στη Συρία, ο κ. Μισέλ δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες ευκαιρίες για μια πολιτική, για μία διπλωματική λύση».

«…Ζούμε, ενεργούμε μαζί, είμαστε ενεργοί και τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τη δική σας κυβέρνηση, με όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς για να δείξουμε ότι είμαστε σε θέση να προστατεύουμε τα σύνορά μας, να δείχνουμε την ενότητά μας όταν πρέπει να είμαστε ισχυροί και να δείχνουμε ότι αυτό είναι εφικτό», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments