Ελλάδα

Εορτολόγιο 7 Mαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο 7 Mαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Εορτολόγιο 7 Mαρτίου: H ημέρα των Αγίων Θεοδώρων γιορτάζεται πάντα μέρα Σάββατο και συγκεκριμένα το Σάββατο της πρώτης εβδομάδος των Νηστειών.

Εορτολόγιο 7 Mαρτίου: Μην ξεχάσετε να πείτε χρόνια πολλά, σήμερα στους: Ευγένιος, Ευγένης, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα. Eιδικότερα, σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου η ορθόδοξη εκκλησία τιμά την ανάμνηση Θαύματος κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

Ο Ιουλιανός ο παραβάτης, γνωρίζοντας ότι οι χριστιανοί καθαρίζονται με τη νηστεία στη πρώτη εβδομάδα της αγίας Σαρακοστής  γι’ αυτό την λέμε καθαρά εβδομάδα, θέλησε να τους μολύνει. Διέταξε λοιπόν κρυφά όλες οι τροφές στην αγορά να ραντισθούν με αίματα ειδωλολατρικών θυσιών.

Όμως με Θεία ενέργεια, φάνηκε στον ύπνο του τότε Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ευδοξίου, ο μάρτυρας Θεόδωρος και φανέρωσε το πράγμα. Παρήγγειλε να ενημερωθούν όλοι οι χριστιανοί, να μην αγοράσουν καθόλου τρόφιμα από την αγορά και για να αναπληρώσουν την τροφή να βράσουν σιτάρι και να φάνε τα λεγόμενα κόλλυβα, όπως τα έλεγαν στα Ευχάϊτα.

H ημέρα των Αγίων Θεοδώρων γιορτάζεται πάντα μέρα Σάββατο και συγκεκριμένα το Σάββατο της πρώτης εβδομάδος των Νηστειών, γνωστό και ως ψυχοσάββατο των Αγίων Θεοδώρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments