Ελλάδα

Καστανιές Έβρου: Νέα επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων [vid]

Καστανιές Έβρου: Νέα επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων [vid]
Καστανιές Έβρου: Όπως φαίνεται στο βίντεο με δεκάδες δακρυγόνα εναντίον των Ελλήνων αστυνομικών στον φράχτη του Έβρου επιχειρούν Τούρκοι αστυνομικοί.

Καστανιές Έβρου: Με μαζική ρίψη χημικών προς τις Ελληνικές δυνάμεις επιχείρησαν σήμερα το πρωί Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ βρίσκονταν ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη. Στην φωτογραφία Τούρκοι ένστολοι φανερά ετοιμάζονται και τοποθετούνται λίγο πριν αρχίσει η ρίψη

Εχθές, κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 600 άτομα, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και της στρατοχωροφυλακής, εκτόξευσαν χημικά δακρυγόνα προς το Ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του αποτρεπτικού φράχτη από τις Καστανιές και προς το νότο. Παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα. Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα.

Live από τις Καστανιές Με δεκάδες δακρυγόνα εναντίον των Ελλήνων Αστυνομικών στον φράχτη του Έβρου επιχειρούν Τούρκοι αστυνομικοί

Gepostet von pagenews.gr am Samstag, 7. März 2020

Ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε μετανάστες να διασχίσουν το Αιγαίο

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος άλλαξε «γραμμή πλεύσης» καθώς έδωσε εντολή να μην επιτρέπεται πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

 Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού.«Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments