Τεχνολογία

Περισσότερες από 2.500 απάτες σε μία ημέρα λόγω κορονοϊού

Περισσότερες από 2.500 απάτες σε μία ημέρα λόγω κορονοϊού
Χιλιάδες απάτες που σχετίζονται με τον κορονοϊό σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι διαδικτυακές απάτες που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αυτή την εβδομάδα, με τη Δευτέρα 16/3 να καταγράφεται «ρεκόρ» με συνολικά 2.500 απάτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Forbes, η εβδομάδα ξεκίνησε με περισσότερες από 2.500 περιπτώσεις απάτης που κυκλοφόρησαν διαδικτυακά, μέσω e-mail που είχαν θέμα την πανδημία του COVID-19.

Όπως αναφέρει ο Γίρι Κρόπακ, αναλυτής της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, ESET, τις υπόλοιπες ημέρες τα σχετικά κακόβουλα e-mails που κυκλοφορούσαν ήταν πολύ λιγότερα και σημειώνει πως πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες που προωθούν τα συγκεκριμένα μηνύματα αλληλογραφίας. Στόχος των κακόβουλων λογισμικών είναι μόνο το σύστημα του Microsoft Windows.

Όπως αναφέρεται, οι δύο «αλυσίδες» των e-mails που κυκλοφόρησαν έχουν δύο πιθανούς στόχους. Ο ένας είναι να «δώσει» πρόσβαση στους χάκερς, ώστε να «μολύνουν» με περισσότερο κακόβουλο λογισμικό τον εκάστοτε υπολογιστή, ενώ ο άλλος είναι να «κλέψει» προσωπικές πληροφορίες του χρήστη. Aυτό που έχουν κοινό οι δύο διαδικτυακές απάτες που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα, είναι πως έχουν στόχο μόνο τους υπολογιστές που λειτουργούν με λογισμικό Microsoft Windows. Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα ήταν η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Μαλαισία και η Γερμανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments